Csokoládés pite

2014-02-27

sponsored links

Brutál csokoládés pite, pont arra az esetre, mikor majd megõrülünk egy szelet, vagy ne adj isten egy tábla csokiért. Volt már ilyen? :))) No, akkor jöhet egy vékony szelet ebbõl a nem mindennapi pitébõl, és higgyétek el tényleg elég egy vékony szelet, mert annyira laktat és eltelít! Akkor süssétek, ha vendégeket vártok vagy, ha igazi csokirajongók vagytok!

 

 Hozzávalók:
  • 170 g liszt
  • 2 evõkanál cukor
  • csipet só
  • 90 g vaj
  • 1 egész tojás

A csokoládés töltelékhez:
  • 100 g méz
  • 80 g cukor
  • 60 g vaj
  • 120 g étcsokoládé
  • 3 egész tojás

A csokimázhoz:
  • 50 g ét vagy tejcsokoládé
  • 50 ml/fél dl tejszín


 Elkészítés:
  1. Egy 22 cm-es piteformát kivajazunk és lisztezünk.
  2. A lisztet, cukrot, sót összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojással gyorsan összegyúrjuk.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy majd a pitesütõ oldalára is jusson. Beleterítjük a formába, majd folpackkal letakarva hûtõbe tesszük egy órára.
  4. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
  5. A mézet, a cukrot és a vajat összeolvasszuk, majd a tûzrõl levéve a darabolt csokoládét is belekeverjük, egészen addig keverve, míg el nem olvad.
  6. Kicsit hagyjuk hûlni, majd robotgéppel átkeverjük és a tojásokat is egyesével hozzádolgozzuk.
  7. A hûtõbõl kivett tésztára simítjuk és kb. 60 perc alatt készre sütjük.
  8. A formában hagyjuk kihûlni.
  9. Egy nagyobb tányért helyezve a tetejére átfordítjuk, majd ugyanígy egy másik tányérra fordítva kivesszük a formából, de maradhat is benne.
  10. A csokoládét és a tejszínt összeolvasszuk, majd a sütemény tetejére öntjük.
  11. Hûtõbe tesszük dermedésig. Mikor már félig megkötött a csokoládé, megszórhatjuk jégcukorral, vagy díszítõ gyönggyel.
Jó étvágyat!

Forrás: Stahl magazin/Csupa csoki

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/02/cs...

sponsored links

Keres?s