Csokoládés mentafagylalt
sponsored links
After eight utánzat, csak épp a fagyizókban kaphatóknál sokkal jobb. Mentát bárhol kapunk hozzá, de ültethetünk is, csak naponta háromszor kell locsolni, egy hét alatt simán a kétszeresére nõ.
A recept a Kifõztük júliusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
500 ml tejszín
30 g étkezési keményítõ
100 g cukor
200 ml tej
1 nagy csokor friss menta
50 g étcsokoládé
A mentát 3 dl tejszínnel összeforraljuk, állni hagyjuk néhány órán át. A mentát kiszedjük, hozzáadunk 1 dl tejet, felforraljuk. Közben a maradék tejet simára keverjük a cukorral, a matcha teával és a keményítõvel. A forró, tejszínes tejhez keverjük a keményítõs folyadékot, sûrû pudingot fõzünk belõle, alaposan lehûtjük.
A maradék 2 dl tejszínt habbá verjük, az átkevert pudingba forgatjuk. A fagylaltalapot 30 percre fagylaltgépbe tesszük, készre kevertetjük a géppel. Ha kész, olvasztott csokoládéval dobozba rétegezzük, fogyasztásig fagyasztóba tesszük. Tálalás elõtt 20 perccel vegyük ki a fagyasztóból!
A recept a Kifõztük júliusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
500 ml tejszín
30 g étkezési keményítõ
100 g cukor
200 ml tej
1 nagy csokor friss menta
50 g étcsokoládé
1 teáskanál matcha teapor (elhagyható)
A maradék 2 dl tejszínt habbá verjük, az átkevert pudingba forgatjuk. A fagylaltalapot 30 percre fagylaltgépbe tesszük, készre kevertetjük a géppel. Ha kész, olvasztott csokoládéval dobozba rétegezzük, fogyasztásig fagyasztóba tesszük. Tálalás elõtt 20 perccel vegyük ki a fagyasztóból!