Csokoládés meggylekvár

2014-07-14

sponsored links



Ez a lekvár már két napja készült, de csak most volt idõm megírni róla a bejegyzést. Mama mondta, hogy a sógornõjével csináltak csokis lekvárt. Egy Tibi csoki kell három kiló meggyhez és nagyon finom, majd csinálunk nekem is. Én megígértem, hogy segítek amiben tudok, csak szóljon. Ebbõl az lett, hogy szombat reggel, amikor a zabkekszeimet sütöttem, megjelent három tasak dzsemfixszel és egy tábla csokival. Mondtam neki, hogy várjon, segítek, de mire mindennel kész lettem, már leszedte és át is mosta a meggyet, még az üvegeket is elõkészítette, én már csak a "munka" többi részében tudtam segédkezni.
Végül csodálatosan finom lett, nem is gondoltam volna. A képeken látható üvegeket már én töltöttem meg, miután Mama elment nekiálltam még egy adagnak. Meglepett, milyen gyorsan elkészültem vele, mert összesen négy órámba telt onnantól kezdve, hogy leszedtem a meggyet, egészen addig, hogy eltakarítottam a romokat. Milyen meglepõ, ez az adag már nem ízlik úgy, mint a közösen fõzött, de remélem megmarad minden egyes üveg, mert ez volt az elsõ alkalom, hogy egyedül készítettem lekvárt.
Errõl is azt gondolom, mint a süteményekrõl, vagy a kenyérrõl, a házi messze felülmúlja a boltit, jövõre vaníliásat szeretnék készíteni.

Hozzávalók:

  • 3,5 kg magozott meggy (385 g CH)
  • 100 g magas 74% kakaótartalmú étcsokoládé (29,4 g CH)
  • 2 tk rumaroma
  • 3 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Szuper
  • 60 ml folyékony édesítõszer





A kimagozott meggyet leturmixoljuk. Beletesszük a darabokra tördelt étcsokoládét a rumaromát és a dzsemfixet. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd még mindig folyamatosan kevergetve pár percig zubogva forrni hagyjuk. A tûzrõl levéve belekeverjük az édesítõszert és az elõkészített befõttes üvegekbe adagoljuk. Az üvegeket jó szorosan lezárjuk és legalább 5 percre a fejük tetejére állítjuk.
Miután kihûlt, már fogyasztható is.


Ebbõl a mennyiségbõl összesen 3720 g lekvár lett, így a szénhidráttartalma 11,13/100 g.

Folytats a blogon ... pcovalisfinoman.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s