Csokoládés banántorta

2014-08-01

sponsored links

Csokoholistának lenni nem mentség, hanem állapot. Ezen belül én az étcsoki fanok táborát gyarapítom, nagyon ritkán élek a tejcsokival. Azonban most hirtelen rám tört a vágy, hogy tömény tejcsoki formájában vegyem magamhoz bûnözéseim kedvenc célpontját. Szerencsére nem kellett sokat gondolkodnom, éppen az asztalon hevert a Nõk Lapja Konyha Desszert különszáma, amelyben találtam egy isteni tejcsokis receptet, amit azonnal ki kellett próbálnom. Gyorsan elkészül, és  nagyon finom!

Csokoládés banántorta

Hozzávalók:
Tortához:
- 3 tojás
- 12,5 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 banán
- 25 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- fél csomag sütõpor
- 1 dl habtejszín
Krémhez:
- 20 dkg tejcsoki
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- csokoládédara
Elkészítés:
A tortához habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat és felkarikázott banánokat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütõport és a kakaóport, hozzákeverjük a tojásos elegyhez, majd a tejszínt is hozzáadjuk. A tésztát vajazott, lisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 30 perc alatt készre sütjük (tûpróba!), kihûtjük.
A krémhez a tejcsokit és a vajat vízgõz fölött megolvasztjuk. A tejszínbõl kemény habot verünk, majd óvatosan hozzáforgatjuk az olvasztott csokihoz. 
A torta tetejére borítjuk a krémet, egy éjszakára mehet a hûtõbe, másnap szeleteljük és behabzsoljuk.

Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/08/cs...

sponsored links

Keres?s