Csokoládé lasagna

2014-02-13

sponsored links


Egyszerû, nagyszerû és pillanatok alatt elkészül. Tökéletes desszert egy vasárnapi ebéd után, vagy vendégek fogadására.
A facebookon osztotta meg egy ismerõsöm a képet, és rögtön tudtam, hogy ezt ki kell próbálnom.
Az eredeti amerikai recept egyfajta növényi tejszínhabot ír, de én sima habtejszínt használtam, mert irtózom a hulala szerû mûförmedvényektõl. Két hete készítettem elõször, és férjnek annyira ízlett, hogy az elmúlt hétvégén ismételni kellett. Tömény kalóriabomba, ezért én csak óvatosan kóstolgatom. 4-5 fõs család esetén valószínûleg az asztalra kerülést követõen néhány percen belül csak egy tisztára nyalt tányér marad.
Elsõ alkalommal orero keksszel készült, most duplajó kakaós gyõri édessel. Igazából mindkét változat nagyon finom. A gyõri édes így utólag elbírt volna néhány csepp kávét is, de anélkül is tökéletes.

Hozzávalók:
250 g orero keksz (vagy gyõri édes duplajó kakaós)
6-7 evõkanál olvasztott vaj
250 g mascarpone
500 ml habtejszín ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2014/02/csokola...

sponsored links

Keres?s