CSOKOLÁDÉS MEGGYES PALACSINTA

2014-03-05

sponsored links













Azt csiripelték a madarak, hogy a napokban van a Palacsinta világnapja. Juhéj, akkor ünnepeljük is meg! Méghozzá méltón egy nagyon finommal. Csokoládéval és meggyel ötvözve. Elég sok badarság üti fel a fejét manapság, de ennek nem lehetett ellenállni.  Még hogy a palacsinták világnapja! Ki hallott már ilyet?! De végül is nem rossz ötlet, mert gondolom a palacsinta mindenhol nagy kedvenc, kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Legyen az sima, töltött, rakott vagy éppen sós ízesítésû... Azt hiszem ez a meggyes-csokis változat, igazán méltó az ünnepéhez... A palacsinta alapjául a Bögrés palacsinta recept szolgált.


Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 2 tojás, 2 kanál cukor, 1 csipet só, 3 kanál keserû kakaópor. Töltelék: 50 dkg magozott meggy, 1 csomag vaníliás cukor, 3-4 evõkanál cukor, kb. 2 dl víz, 2 púpos evõkanál étkezési keményítõ, 1/2 citrom leve. Tálaláshoz: porcukor, olvasztott keserû csokoládé.


A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját és a keserû kakaóport. Alaposan elkeverjük. Utána a tojások fehérjéit kemény habbá felverjük és lazán a palacsinta tésztába forgatjuk. Elég sûrû lesz, de úgy az igazi. Egy kisebb teflon serpenyõt felforrósítunk, majd olajjal átkenünk. Mikor jó forró, belemerünk egy 1/2 merõkanálnyi tésztát, kerekre eligazítjuk, majd  megsütjük a palacsintát. Megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Mikor elkészültek a palacsinták letakarjuk õket és melegen tartjuk. Elkészítjük a tölteléket. A magozott meggyet lábosba tesszük és annyi vizet töltünk rá, hogy a meggyszemek kilátszódjanak. Ízesítjük a kétféle cukorral és felforraljuk. Míg felfõ a meggy, addig az étkezési keményítõt feloldjuk egy kevés vízben és a forrásban lévõ meggyhez keverjük. Besûrítjük. A végén hozzá adjuk a citrom levét is. Akkor jó az állaga, ha sûrû, pudingszerû. Langyosra kihûtjük a meggyes krémet, majd tölthetjük vele a palacsintákat. Tálaláskor porcukorral megszórva és olvasztott csokoládéval áthúzva adjuk asztalra. Nagyon finom, különleges desszert.









Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s