Csokoládé bevonatú ropogós zabkeksz

2017-10-21

sponsored links


Kekszet terveztem sütni, olyat amit magával vihet az ember, mondván, hogy "kibírja" a késői ebédig. 
S mert az elmúlt héten az Anzac-féle kekszre kerestek a blogon legtöbben, így, ezt én is jó ötletnek tartottam.
Jó ötletnek tartottam, de persze más lett belőle.
Más, bár majdnem azonos hozzávalókból állítottam össze az újat.
A kókuszreszeléket elhagytam, de a kekszek talpát csokoládéval kentem be, és ebbe hidegen sajtolt illatos kókuszvajat kevertem, amitől a keksz intenzív kókuszízű lett.
(Aki szereti a kókuszízt, annak jó hír, aki nem szereti, az tehet helyette vajat.)
A finomlisztet elhagytam, minden más maradt, csak az arányokon változtattam.
Extra hozzávaló a csokoládé!

A kekszet készíthetjük kókuszvajjal*, vagy teavajjal, én most kókuszvajjal, máskor felesbe (50 % kókuszvaj + 50 % teavaj)
-többször sütöttem- adtam hozzá.

Lám, lám milyen könnyű új kekszreceptet alkotni :)

Csokoládé ropogós zabkeksz 

Hozzávalók
20 db

100 g tört zabpehely (dmbio) ...

Folytatás a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2017...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok