Csokitorta pisztáciával és bogyós gyümölcsökkel

2014-07-04

sponsored links


Hétvégére itt egy finom csokis, pisztáciás torta sok málnával, szederrel és ribizlivel megrakva. Még amíg nincs túl meleg, akár be is kapcsolhatjátok a sütõt. Nem fogjátok megbánni :)


Hozzávalók (18 cm-es tortához, 8 szelet):
Torta:
70 g pisztácia
180 g étcsokoládé
150 g vaj
100 g cukor
3 tojás
150 g tönkölyliszt
1 púp tk. sütõpor
250 g gyümölcs (nálam 150 g málna, 50 g szeder, 30 g fekete ribizli és 20 g piros ribizli)


Glazúr:
80 g étcsokoládé (70%)
100 g tejszín
20 g  (1 ek.) méz (lehetõleg akác)

Tetejére bogyós gyümölcs és apróra vágott pisztácia (gyümölcsbõl érdemes jó sokkal számolni, tálaláskor én a szeletek mellé tettem még bõven gyümölcsöt)


A sütõt elõmelegítem 170 fokra. A tortaforma alját sütõpapírral kibélelem. A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom egyesével a tojásokat. Beleszitálom a lisztet és sütõport. A csokit és pisztáciát aprítógépben darálom, azt is hozzáadom a masszához. Végül óvatosan belekeverem a megmosott, leszûrt gyümölcsöket. A tortaformába kanalazom és nagyjából 50-55 perc alatt megsütöm (tûpróbával érdemes ellenõrizni). 


Hagyom teljesen kihûlni, majd elkészítem a glazúrt. A tejszínt forrósítom, hozzáadom a mézet és a csokit. Alaposan elkeverem és amint kissé besûrûsödik rácsurgatom a tortára. Érdemes a tortát rácsra tenni és ott csurgatni rá. Megszórom bõven gyümölccsel és pisztáciával. Frissen is, de akár hûtés után is szépen szeletelhetõ. Érdemes a hûtõbõl 20-30 perccel fogyasztás elõtt kivenni, hogy a tortalapban a sok csoki tudjon szobahõmérsékletre melegedni. 


Szép hétvégét és jó pihenést Nektek!



Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2014/07/cs...

sponsored links

Keres?s