Csokitorta

2014-08-11

sponsored links

Hozzávalók (21 cm-es tortaformához):
A piskótához:
6 tojás
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1 evõkanál holland kakaópor
A krémhez:
3 dl tej
1 csomag fõzõs csokoládés pudingpor
20 dkg jó minõségû étcsokoládé
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 evõkanál likõr vagy rum (nálam csokoládélikõr)



A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét - a cukrot apránként hozzáadva - kemény habbá verjük. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, közben folyamatosan tovább verjük a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaóporral egybeszitált lisztet. A tésztát sütõpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra elõmelegített sütõben tûpróbáig (kb. 20-25 perc) sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihûtjük.
A krémhez a csokoládét a pudingporral csomómentesre kevert tejbe tördeljük, hozzáadjuk a cukrot, és lassú tûzön, állandóan kevergetve addig fõzzük, míg be nem sûrûsödik. Levesszük a tûzrõl, és robotgéppel lassú fordulaton keverve, apránként beledolgozzuk a vaj felét és a likõrt, majd félretesszük hûlni. Mikor már csak langyos, belekeverjük a maradék vajat is. A krémet egy órára hûtõbe tesszük, majd habosra keverjük.
A kihûlt piskótát három rétegre vágjuk. Az egyes rétegeket megkenjük a krémmel, majd a tortát kívülrõl is bevonjuk. A tetejét tetszés szerint díszítjük.
A receptet a Kifõztük oldalán találtam.




Folytats a blogon ... konyhavirtuoz.blogspot.com/2014/08/cs...

sponsored links

Keres?s