Csokis zabfalatok / Milán kedvence, + Családi fotóalbum

2014-05-15

sponsored links

Két hete semmit nem sütöttem az idõ hiánya miatt, úgyhogy már nagyon ki vagyunk éhezve mindenféle süteményre. Mivel hetek óta a kekszek körül jár az eszem (pedig nem is vagyok nagy keksz fogyasztó), és mivel Milán imádja a zabkekszeket, tegnap végre megsütöttem ezt a kekszet. Annyira finom és omlós, mára nem is maradt belõle egy darab sem. Milánnak óriási kedvence lett, ki is jelentette, hogy szeretné, ha minden héten elkészíteném. Egyébként az utóbbi hónapokban nagyon válogatós a sütemények terén, de ez a keksz nagyon bejött neki. ...és tulajdonképpen az egész családnak.
A receptért köszönet Trollanyunak és Csigabigének. Gyakran fogom készíteni ezt a kekszet.

A fotókon szereplõ helikopteres magyar kézmûves kerámia,
valamint a fehér fa tálca megtalálható a webáruházban is.
Katt. a linkre: www.gabriellawebaruhaza.hu





Hozzávalók: 70-80 darabhoz
- 20 dkg sima liszt
- 15 dkg zabpehelyliszt (vagy darált zabpehely)
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor (vagy por nyírfacukor)
- kb. 20 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 teáskanál sütõpor
- 1 tojás
- 10 dkg étcsokoládé 


 



Elkészítés:
1. Összekeverjük a sima lisztet, a zabpehelylisztet, a darált diót, a sütõport és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a tojást is. (Készíthetjük nyugodtan robotgéppel is.) Összegyúrjuk a tésztát, gombócot formázunk belõle, majd fóliába csomagolva betesszük 30 percre a hûtõbe.
2. Lisztezett felületen kinyújtjuk 4-5 mm vastagra és tetszés szerinti formával vagy keksznyomdával kiszaggatjuk. (A lemaradt tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.)
3. Sütõpapíros tepsire helyezzük, és elõmelegített 170 fokos légkeveréses sütõben kb. 6 percig sütjük. Világos maradjon! (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet.)






Jó sütést!


...és egy kis fotóalbum a családomról... :) 


 





Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/05/csokis-...

sponsored links

Keres?s