Csokis végû diós kifli

2013-12-26

sponsored links



Évekkel ezelõtt bukkantam rá erre a receptre az egyik gasztro magazinban. Különösen azért kedves számomra ez a süti, mert gyermekkoromban nagyon szerettem a diós kiflit, fõképp lagzikban jutottam hozzá e csemegéhez. És nagyon boldog voltam, amikor megtaláltam a receptet, megsütöttem, és valóban az volt, amire gondoltam!
Karácsonyra mindig elkészítem azóta. Kb. 60 darab jön ki a tésztából.


Hozzávalók:

    12,5 dkg dió
    10 dkg liszt
    25 dkg porcukor
    1/2 tk szódabikarbóna
    12,5 dkg Rama
    10 dkg tortabevonó

Elkészítés:
  1. A diót finomra ledaráljuk.
  2. A porcukorral elõzõleg elvegyített lisztet átszitáljuk. Beleszórjuk a szódabikarbónát és a darált diót, majd hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint. Sima tésztává összedolgozzuk.
  3. A tésztát kifli alakú sütõformácskákba nyomkodjuk, majd tepsibe tesszük (a formákat ne töltsük meg teljesen!). 160-170 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, és megsütjük. A kifliket a formákból még melegen (picit azért hagyjuk hûlni), óvatosan kiborítjuk, majd rácsra téve hûlni hagyjuk.
  4. Közben a durvára feldarabolt vagy kockákra tördelt bevonót forró vízfürdõben megolvasztjuk (1-2 evõkanál napraforgó olaj hozzáadásával). A kihûlt kiflik mindkét végét a folyékony bevonóba mártjuk.
  5. Rácson teljesen megszárítjuk.
 



 

Folytats a blogon ... https://izemlekek.blogspot.com/2013/1...

sponsored links

Keres?s