Csokis-túróspite

2014-05-20

sponsored links

Nagyon finom.........csokoládé, túró van benne és még pite is :) 
Kell ennél több a boldogsághoz? Na jó, egy forró cappuccino még jöhet mellé.

Komolyan, nagyon ott van,  nincs vele sok baj de tényleg.

Amire figyeljetek az a sütési idõ.Én itt követtem el a kezdõ háziasszonyok hibáját, és a recept szerinti sütési idõre hagyatkoztam anélkül, hogy megszurkáltam volna. Ehelyett kikaptam a sütõbõl, és hagytam is hûlni ezáltal a közepe lágy maradt és nem tudtam szépen szeletelni. 
Konkrétan pocsék fotók vannak róla, de mivel nagyon finom megmutatom Van ilyen is no.


Csokis-túróspite
20 cm piteforma

A tésztához: 
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárga, 1 kk. sütõpor, 2 dkg cukrozatlan kakaó

A kézmeleg vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, a porcukrot, a sütõport, a kakaót, és jól összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percre hûtõbe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.


A töltelékhez:
50 dkg túró, 10 dkg tejföl, 15 dkg cukor, 1 cs. fõzhetõ vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja , 1/2 citrom leve, maréknyi csokicsepp

Az összes hozzávalót (a csokicsepp kivételével) botmixerrel krémesre dolgozzuk. Elõvesszük a tésztát, két részre osztjuk, és a pitetálnál kicsit nagyobbra nyújtjuk õket. Az egyiket beletesszük a piteformába aljába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából. Belekanalazzuk a túrókrémet,megszórjuk a csokicseppel majd a tetejére helyezzük a tészta másik felét. A felesleges tésztát lecsipkedjük, majd villával sûrûn megszurkáljuk a pite tetejét, hogy sütés közben a gõz eltávozhasson. 
180 fokos sütõben,25-30 percig sütjük. Tûpróba!
Kihûtve tálaljuk.

















Folytats a blogon ... picijuci.blogspot.com/2014/05/csokis-...

sponsored links

Keres?s