Csokis túrós pite (paleo)

2014-05-07

sponsored links




Hozzávalók:

a tésztához:
6 tojássárgája
20 dkg õrölt mandula
2 evõkanál eritritol (xilit vagy méz)
1 teáskanál szódabikarbóna

a csokis réteghez:
15 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
1,5 dl kókusztej

a túrós réteghez:
30 dkg ToTu (nem paleozóknak túró)
2 tojás
2 dkg nyílgyökérliszt (nem paleozóknak búzadara)
2-3 evõkanál eritritol (xilit) (nem paleozóknak cukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 dl Kókusztej (nem paleozóknak tejföl)
3 dkg szobahõmérsékletû kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
1 citom héja és leve

a díszítéshez:
1 teáskanál holland kakaó

A tésztához a tojássárgát habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és egynemû tésztává gyúrjuk. Egy 20 centis pitetálat kikenünk kókuszolajjal. Belenyomkodjuk a mandulás masszát úgy, hogy a tésztából az oldalára is kerüljön. 150 fokra elõmelegített sütõben 10 percig sütjük. Ezalatt a kókusztejet felforraljuk, majd a tûzrõl levéve hozzákeverjük az apróra tördelt étcsokoládét. Addig keverjük, amíg szép sima, bársonyos krémet nem kapunk. A túrós réteg valamennyi hozzávalóját botmixerrel vagy turmixgéppel összedolgozzuk. Az elõsütött pitébe öntjük a csokoládét, majd annak a közepébe a túrós réteget (így alakul ki a pite alján és szélén a csokis rész). Visszatesszük a sütõbe és további 40-50 perc alatt készre sütjük. Langyosan szeletelve a csokoládé még folyós a pitében, ha megvárjuk, hogy kihûljön és kis idõre hûtõszekrénybe tesszük a csokis rész szépen megdermed. A tetejére díszítésként kakaót szitálunk.

A totut a totukrémet és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élõknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklõdni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s