Csokis-rumos meggylekvár

2014-07-01

sponsored links

Hozzávalók:
1,5 kg magozott meggy
25 dkg cukor
1 tábla étcsoki
1 kis üveg rumaroma
1 cs. dzsemfix 3:1
Elkészítés:
Nálam ez a szokásos egyszerûséggel zajlott most is. A kimagozott meggyet átdaráltam (elromlott a turmixom:-(), beleöntöttem a kenyérsütõ tartályába.a Rákockáztam a csokit, hozzá mértem a cukrot, ráöntöttem a rumnaromát, hozzá kanalaztam a tartósítót. Indult is a program, nálam a kilences a lekvárfõzõ. Míg pötyögött a lekvár, addig volt idõm bõven elmosogatni és elõkészíteni az üvegeket. Már szárazdunsztban pihennek.




Ma a drágám leszedte az utolsó kiló meggyeket is a kinti háznál. Meglévõ három meggyfácskánk az idén így kb. 16-17 kg gyümölcsöt adott. A lekvár mellett maradt még két kilónyi meggy, azt pedig magozva lecukroztam, két nap múlva mehet az üvegbe. Milyen jó is lesz mindez majd télen!

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2014/07/cs...

sponsored links

Keres?s