csokis ribizlis zabszelet

2014-06-14

sponsored links


BeszĂ©lgettĂŒnk.
Az a fajta beszĂ©lgetĂ©s volt, amikor az idĂ” mĂșlĂĄsĂĄt csak az ĂŒrĂŒlĂ” borospoharak kenyĂ©rkosĂĄr Ă©s a mĂĄsik a sötĂ©tsĂ©gben egyre nehezebben kivehetĂ” arca jelenti. Amikor eltĂ»nnek a fizikai korlĂĄtok, Ă©s tĂ©nyleg csak a mĂĄsikra figyelsz.

BeszĂ©lgettĂŒnk. 
Hallgattam, ahogyan A. beszélt, és szinte eggyé våltam a gondolataival. Olyan érzés volt, mintha a szåjåt elhagyó szavak az én testemben våltak volna egységgé.



NĂ©zem a repĂŒlĂ”n mellettem ĂŒlĂ” lĂĄnyt, ahogyan a szendvicsĂ©t prĂłbĂĄlja kinyitni. Azt, akit alig nĂ©hĂĄny ĂłrĂĄja ismerek, Ă©s aki Ă©ppen most nyitja meg nekem a szĂ­vĂ©t. Olyan Ă”szintĂ©n beszĂ©l az Ă©letĂ©rĂ”l, Ă©s a problĂ©mĂĄirĂłl, hogy az mĂĄr szinte zavarbaejtĂ”. 
Csendben figyelem. NĂ©ha közbeszĂșrok egy-egy rövid kĂ©rdĂ©st, de szinte ĂĄt sem gondolom mit mondok. Mintha a szĂĄm magĂĄtĂłl mozogna: egyszerĂ»en csak kimondom, ami eszembe jut. 
És mĂ»ködik. 
Miközben hallgatom, rĂĄjövök, azokra az egyszerĂ» kĂ©rdĂ©sekre vĂĄlaszolva elĂ”rĂ©bb tud lĂ©pni. 
Megijeszt. 

Ilyen egyszerĂ» lenne?
Csak meg kell talĂĄlnunk azt, a valakit, aki rĂĄmutat a problĂ©mĂĄinkban megbĂșjĂł megoldĂĄsra?

TalĂĄn. De az is lehet, hogy nem.

 MIndenesetre amikor megkĂ©rtek minket, hogy kapcsoljuk be a  biztonsĂĄgi öveinket, mert hamarosan kezdĂ”ik a leszĂĄllĂĄs, Zs. megszorĂ­totta a kezem. ?JĂł pszicholĂłgus lesz belĂ”led."
Ezek szerint Ă” is tudta.


A zabpelyhet, bĂșjjon bĂĄrmilyen ruhĂĄba is, imĂĄdom. Lehet magokkal Ă©s aszalt gyĂŒmölcsökkel dĂșsĂ­tott kĂĄsa, lehet ropogĂłs granola, felvehet szabĂĄlyos tĂ©glalap alakot mĂŒzliszeletkĂ©nt. Nem szĂĄmĂ­t, jöhet.
A mĂŒzliszelet analĂłgiĂĄjĂĄra szĂŒletett meg ez a zabszelet is. EnergiĂĄt ad, tĂĄplĂĄl, Ă©s mĂ©g egĂ©szsĂ©ges is. Az Ă©dessĂ©gĂ©t a mĂ©zzel jĂłl lehet szabĂĄlyozni, de ha a savanyĂș ribizli helyett mĂĄs gyĂŒmölcsöt, mondjuk mazsolĂĄt hasznĂĄlunk, szintĂ©n az Ă©des irĂĄnyba tudjuk eltolni az arĂĄnyokat.
Én akkor szoktam magammal vinni, ha nem vagyok tĂșl Ă©hes reggel, vagy sportolni megyek, de egy forrĂł nyĂĄri napon akĂĄr ebĂ©ddĂ© is kinĂ”heti magĂĄt, egy finom gyĂŒmölcsturmixxal.



HozzĂĄvalĂłk egy 20x20-as tepsihez:
1 csésze zabpehely
1/4 csészényi Ôrölt napraforgómag
1/3 csésze teljeskiÔrlésû liszt
2 ek lenmaghĂșs
1/2 tk szĂłdabikarbĂłna
2 csipetnyi sĂł
3 nagy ek kakaĂł
2 ek olĂ­vaolaj
1/3 csĂ©sze avokĂĄdĂłpĂŒrĂ©
1/2 banĂĄn
3-4 ek méz (ki mennyire szereti édesen)
1/3 csésze erÔs, frissen fÔzött kåvé
1 csésze ribizli

A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat keverjĂŒk össze, majd tegyĂŒk fĂ©lre.
Az avokĂĄdĂłt Ă©s a banĂĄnt pĂŒrĂ©sĂ­tsĂŒk össze, majd adjuk hozzĂĄ az olajat, mĂ©zet, Ă©s a kĂĄvĂ©t. 
Forgassuk össze a szĂĄraz tĂĄl tartalmĂĄval a folyĂ©kony masszĂĄt, a leszemezett ribizlit, majd simĂ­tsuk egy olajjal kikent, liszttel megszĂłrt tepsibe. 
ElĂ”melegĂ­tett 175 fokos sĂŒtĂ”ben addig sĂŒssĂŒk, mĂ­g a teteje meg nem szilĂĄrdul, de a beleszĂșrt fogpiszkĂĄlĂł mĂ©g kissĂ© ragacsosan jön ki.


Ötlet a fitcakery blogról.


Folytatás a blogon ... punkaa.blogspot.com/2014/06/csokis-ri...

sponsored links

Keres?s