Csokis-ribizlis muffin
sponsored links
Igen, tudom... :D Megint muffin. De hát ez van, ha az embernek gyorsan kell süti. :) Márpedig nyáron az ember lánya igyekszik kevesebb idõt tölteni a konyhában. ...bármennyire imád is sütni/fõzni. Szeretem ezt a fajta sütit, mert nagyon hálás. 25 perc alatt kész van minden tokkal, vonóval. Már csak egy kicsit kell várni, hogy hûljön és lehet is enni. ;)
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
22 dkg süteményliszt
1 csomag sütõpor (12 g)
15 dkg cukor
2,5 dl tej
1 dl olaj
csipet só
10 dkg ribizli
6 dkg jó minõségû étcsokoládé
- A ribizlit megmossuk, leszárítjuk, leszemezzük. A csokoládét apróra vágjuk.
- A sütõt elõmelegítjük 190 °C-ra, egy muffin-tepsi mélyedéseit kibéleljük muffin-papírral.
- Egy tálban elkeverjük a lisztet, cukrot és sütõport. Hozzáadjuk a csokoládét, a tejet, az olajat; gyors mozdulatokkal elkeverjük a tésztát, majd óvatosan beleforgatjuk a ribizlit.
- A tésztát elosztjuk a tepsiben, majd elõmelegített sütõben ~18-20 perc alatt kisütjük a muffinokat.