Csokis-ribizlihabos torta

2011-08-18

sponsored links


Idén az ünnepelt passzolta a totális csokis verziót, a tavalyi fullos csokitorta, úgy látszik sok volt a jóból. Elõször "valami joghurtos, de ribizlivel" volt a feladat, de idén ettünk már pár hasonló ribizlis süteményt, így a krém maradt csak joghurtos, és mellé kellett valami ütõsebb tészta. Sikerült találni...
Kicsit megrettentem a közel fél kiló cukortól, ami a recept szerint belekerülne, és csaltam is le belõle kicsit, de  úgy gondolkodtam, ha 16 szeletet veszünk - és mivel 26-os formában sült, simán kijött belõle ennyi - akkor az végülis fejenként annyi cukor sincs, mint egy nagy  limonádéban... És azért valljuk be, egy ilyen brutál tészta ízben igenis veri a sima piskótát. Emellett  pofonegyszerû, a muffinsütés mintájára úgy készül, hogy a száraz hozzávalókat összekeverjük a nedves hozzávalókkal.
A méret miatt viszont két 26 cm-es formát használtam, az egyikbe a kész tészta 2/3át, a másikba a maradék egyharmadot öntöttem, és így sütöttem ki, mert féltem, hogy a sûrû tészta nem fog rendesen megemelkedni egy formában készítve. ( Az eredeti receptben két  20 cm-es formában sütve négylapos a torta.)
A bevonómázba pedig egyszerûen beleszerettem, ilyet fogok most használni minden sütire, ahol csokimáz az elõírás. Ez a torta most olyan magas lett, hogy a krémmel együtt már kiemelkedett a formából, így nem lett teljesen tükörszerû a bevonat, és kicsit korán öntöttem rá a mázat, emiatt  spontán lefolyogatott körben, de nem panaszkodott senki.

Hozzávalók: ( 3 26 cm-es lap jön ki belõle) ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2011/08/csokis-ri...

sponsored links

Keres?s