Csokis márványtorta

2014-06-07

sponsored links

Mindenkinek ajánlom, aki gyors, finom desszertet szeretne varázsolni pillanatok alatt.

marvany torta

Hozzávalók: 12.5 dkg vaj, 1o dkg porcukor, 2 tojás, 1 kiskanálnyi vanilia kinovat, 25 dkg liszt, 2 kiskanálnyi sütõpor, csipetnyi só, 125 ml tej, plusz egy kiskanálnyi, 1 kiskanálnyi kakaó.

A csokoládé mázhoz: 2.5 dkg vaj, 2 kiskanálnyi tejszin, 6 dkg félédes étcsoki apróra vágva, 12.5 dkg porcukor, fél kiskanálnyi vanilia kivonat.

A sütõt elõmelegitettem,  18o fokon, és kikentem egy 22 cm átmérõjû tortaformát. Persze kuglóf sütõ kellett volna, nekem nincs. Emiatt a formám közepébe tettem egy hõálló tálkát. Megállta a helyét:)

A vajat a cukorral habosra kavartam egy mixer segitségével, amig szép krémes nem lett. Lassan belekavartam a tojásokat, vaniliát, majd beledolgoztam a lisztet, sót, sütõport, tejet. Mikor a massza szépen összeállt, kettéválasztottam. Az egyikbe belekavartam a  kanálnyi kakaót és tejet.

A tepsi aljába öntöttem a fehér masszát, rá a kakaóst. Egy villával 8-okat irtam le benne. Igy kapjuk a márványos jellegét.  Lehet 4x is rétegezni ?. még szebb lesz.

4o-45 percet kell sütni, vagy mig a beleszúrt villa tisztán jön ki belõle?

Közben egy kisebb lábosban megolvasztottam a vajat és a tejszint. Vigyáztam ne fõjjön, csak olvadjon meg. Lehúztam a tûzrõl és belekavartam a csokit, vaniliát és cukrot.  Jól összekavartam, mig a csoki és cukor jól bele nem olvadott.

Ráöntöttem a tortára, és hagytam kihûlni.

Elegáns, finom!

marvany szelet2






Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s