Csokis meggy - in love with you

2014-07-01

sponsored links

Azt hiszem, nem mondok Ășjat azzal, hogy a Beatles szĂĄmok, legalĂĄbbis a leghĂ­resebb darabok nagy rĂ©sze szerelmesdal. Ilyen szĂĄmokat pedig csak az igazĂĄn jĂł lĂĄnyok-fiĂșk (Ă©s persze Ă©telek) Ă©rdemelnek! Persze lehet, hogy az aktuĂĄlis lĂĄny csak arra kell, hogy elfelejtsĂŒk az elĂ”zĂ”t - ilyen az If I fell szereplĂ”je is. Ilyenkor pedig olyanra van szĂŒksĂ©g, aki tĂ©nyleg klasszisokkal jobb az elĂ”zĂ”nĂ©l, soha nem lehet elfelejteni, Ă©s az sem ĂĄrt, ha szĂ­vesen elköteleznĂ©d magad mellette egy Ă©letre. Nos, nekem ilyen a

Csokis meggylekvĂĄr

HozzĂĄvalĂłk:
2 kg meggy
270 dkg Ă©tcsoki
12 dkg cukor
1 tasak vanĂ­liĂĄs cukor
rumaroma
dzsemfix

Nekem fagyasztva volt itthon a meggyem, Ășgyhogy elĂ”ször egy kicsit felraktam a tĂ»zre, de ez nem lĂ©nyeges lĂ©pĂ©s. A nagy rĂ©szĂ©t összeturmixoltam, de kb. kĂ©t merĂ”kanĂĄlnyit meghagytam egĂ©szben (fĂ©lben, mert kimagoztuk elĂ”tte), mert annyira jĂł nĂ©ha egĂ©sz (fĂ©l) meggyekre lelni a lekvĂĄrban!
TehĂĄt összeturmixolom, majd felrakom fĂ”ni. HozzĂĄadok minden mĂĄst, Ă©s megint hagyom. (Szörnyen egyszerĂ», nem? Én mindig azt gondoltam, hogy lekvĂĄrt fĂ”zni csak a nagymamĂĄk tudnak, annyira nehĂ©z feladat.) Ha felforrt, öt perc utĂĄn mĂĄr lehet is ĂŒvegezni, ha akarod, de Ă©n inkĂĄbb megvĂĄrtam, hogy jĂłl szĂ©tfĂ”jenek a meggyek - Ă©s persze a hosszabb fĂ”zĂ©s hosszabb eltarthatĂłsĂĄgot is okoz.

A lekvĂĄr elrakĂĄsa: mindenekelĂ”tt Ă©rdemes kifĂ”zni a megtölteni kĂ­vĂĄnt befĂ”ttesĂŒvegeket. Ez annyit jelent, hogy felforralsz egy nagy lĂĄbas vizet benne az ĂŒvegekkel. Így fertĂ”tlenĂ­ted Ă”ket, de Ă©n ezt a lĂ©pĂ©st most kihagytam, mert egyrĂ©szt nem volt kedvem megcsinĂĄlni, mĂĄsrĂ©szt a csokis meggylekvĂĄrt nem fĂ©ltem, nem fog tĂșl sokĂĄig tartani ;)
Azt mĂĄr Ă­rtam, hogy minĂ©l tovĂĄbb forralod, annĂĄl tartĂłsabb lesz. A harmadik trĂŒkk a következĂ”: miutĂĄn beletöltögetted az ĂŒvegekbe, mindet ĂĄllĂ­tsd fejre öt percre. Ha ezzel is megvagy, bugyolĂĄld be egy takarĂłba vagy törölközĂ”be. (De elĂ”bb zacskĂłzd be, nehogy lekvĂĄros legyen a takarĂł!) Tedd be az ĂĄgynemĂ»tartĂłba Ă©s bugyolĂĄld be alaposan. MinĂ©l lassabban hĂ»l ki, annĂĄl tovĂĄbb bĂ­rja.

Folytatás a blogon ... beatlesakonyhamban.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s