Csokis-kókuszos kifli gyorsan és egyszerûen

2014-05-06

sponsored links

Még a hosszú hétvégén sütöttem ezeket az aranyos kifliket kirándulásra. Elõször fel sem akartam tenni a blogra, mert olyan sok hasonló kifli receptem van már, de annyira finom, emiatt feltétlenül itt a helye. :) Ráadásul ahhoz képest, hogy kelt tészta, elég hamar és egyszerûen el lehet készíteni. Süssétek meg Ti is!




Hozzávalók a tésztához: 24 db kis kifli lesz ebbõl a mennyiségbõl
- 50 dkg finomliszt átszitálva (hogy jó levegõs legyen)
- 2,5 dkg friss élesztõ (vagy 1 tasak 7 g-os szárított élesztõ)
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 5 dkg puha vaj (esetleg margarin)
- 1 tojássárgája
- kb. 2,5 dl langyos tej

A töltelékhez:
- 100 g Boci kókusz kockás tejcsokoládé

A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 1 teáskanál kristálycukor


    



Elkészítés:
1. Egy dl langyos tejben egy evõkanál cukorral felfuttatjuk az élesztõt. A liszttel elkeverjük a sót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztõt is + annyi tejet, hogy egy rugalmas, közepesen lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen letakarva kelesztjük 20-25 percig (duplájára).
2. Ha megkelt 3 egyenlõ gombóccá formázzuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket kör alakúra, melyet 8 egyenlõ háromszögre vágunk. A háromszögek szélesebb végére teszünk az apróra vágott csokiból, feltekerjük, kiflivé formázzuk. A másik két gombóccal is ugyanígy járunk el.
3. A kifliket sütõpapíros tepsire helyezzük, kelesztjük még kb. 10 percig, majd a tetejüket megkenjük a tojássárgája-tej-cukor keverékével.
4. Elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõben kb. 10 perc alatt megsütjük. Hagyományos sütõben 200 fokon. (a sütési idõ tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet)




Jó étvágyat!
 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/05/csokis-...

sponsored links

Keres?s