Csokis keksz
sponsored links
Hozzávalók 15-20 db-hoz:
10 dkg cukor
2 db tojás
7 dkg Liga vaj
20 dkg étcsokoládé + 10 dkg felvágva
1 mokkáskanál szódabikarbóna
7 dkg darált mandula
A vajat, a 20 dkg étcsokoládét és a cukrot egy lábasban közepes lángon összeolvasztjuk, majd lehúzzuk a tûzrõl, és pár percig hûlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és elkeverjük, majd a mandulát, a sütõport és az apróra vágott 10 dkg étcsokoládét is hozzákeverjük. A masszát hûlni hagyjuk, ha már nem meleg a lábas, hûtõbe rakjuk (akár 1 éjszakára is). Sütõpapírral bélelünk ki két tepsit, és elõmelegítjük a sütõt 180 fokra. A megdermedt masszából diónyi golyókat formázunk, a tepsire helyezzük, és tenyérrel, vagy egy pohár talpával kilapítjuk. Sütõbe toljuk, és 12 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg teljesen kihûl.