Csokis-gyümölcsös réteges kehely

2014-08-16

sponsored links

A pohárkrémeket azért szeretem, mert tényleg nagyon könnyen, gyorsan elkészíthetõ desszertek, és alig szükséges hozzá pár dolog. Én most õszibarackkal készítettem, de nagyon finom málnával, meggyel, vagy amit el tudtok képzelni. :) 
Kint ülök a teraszon, hallgatom a nyári zajokat, neszeket, madárcsicsergést, közben élvezettel kanalazgatom ezt a csokis-gyümölcsös finomságot. Télen egy klassz filmnézés közben ajánlott, vagy egy finom hétvégi ebéd zárásaként.




Hozzávalók: 4 személyre
- 3 õszibarack
- 3 evõkanál frissen facsart narancslé (vagy 1-2 evõkanál frissen facsart citromlé - de ha nincs kéznél sem narancslé, sem citromlé, az sem baj)
- 2,5 dl natúr joghurt
- 25 dkg mascarpone
- 2 evõkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 evõkanál tej
- 15 dkg Boci tejcsokoládé

A pöttyös kézmûves kerámia és a tálca megtalálható a webáruházban is:



Elkészítés:
1. A gyümölcsös réteghez a barackot megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük a narancs- vagy citromlével és addig állni hagyjuk, amíg összekeverjük a krémet.
2. A joghurtot összekeverjük a mascarponéval, a cukorral, vaníliás cukorral. A csokoládét lereszeljük (az a jó, ha elõtte hûtõben tároltuk a csokoládét, így könnyû reszelni).
3. Négy kelyhet elõkészítünk: az aljába kevés fehér krémet simítunk, meghintjük reszelt csokival. Rákanalazunk kevés barackot, majd ismét krém jön, reszelt csokoládé, barack és végül a tetejére krém. Megszórjuk reszelt csokival és díszítjük egy szelet barackkal. Jól behûtjük és fogyaszthatjuk.


 

Jó étvágyat!

Forrás: Ízek, konyhák, receptek

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/08/csokis-...

sponsored links

Keres?s