Csokis-cseresznyés sütemény

2014-06-15

sponsored links

Családom legfiatalabb tagjaként általában én nyerem meg azt a becses fõdíjat, hogy mászhatok a fára gyümölcsöt szedni. Nincs is ezzel semmi baj, hisz élvezettel vetem bele magam a barack-, meggy, alma-, vagy jelen esetben cseresznyetengerbe. Rövid kutakodás után Limara oldalán bukkantam rá egy olyan receptre, amely jó választásnak tûnt a leszedett cseresznye felhasználására. A sejtésem beigazolódott, finom süti lett a végeredmény!

DSCN4472.JPG

Hozzávalók (ezzel a mennyiséggel készítve szép nagy kockák lettek) :

-3 csésze liszt

-3 csésze cukor

-1 csomag vaníliás cukor

-1,5 tk. szódabikarbóna

-1 csomag sütõpor

-5 evõkanál kakaópor

-1 csésze tej

-1 csésze víz

-1 csésze vaj

-3 tojás

-Magozott cseresznye ízlés szerinti mennyiségben

DSCN4484.JPG

Mérjük egy tálba a lisztet, és forgassuk össze a sütõporral, a szódabikarbónával, a kakaóporral, valamint egy csipet sóval. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot a tojásokkal, majd a vajjal. Ezután adjuk hozzá a tejet, a vizet, és a vaníliás cukrot. Ebbe a tojásos-cukros egyvelegbe szitáljuk bele a lisztet, és dolgozzuk össze a masszát.

Öntsük a masszát kivajazott, lisztezett (vagy sütõpapírral bélelt) formába, a tetejét pedig szórjuk meg bõven magozott cseresznyével. Elõmelegített sütõben, közepes lángon süssük tûpróbáig (ez nálam kb. 45-60 perc volt).

DSCN4488.JPG

Rövid pihentetés után felkockázva máris fogyasztható! Nekünk elég édes volt önmagában is, de aki szeretné, az hintse meg bátran porcukorral.

Jó étvágyat hozzá!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/06/15/csokis-cs...

sponsored links

Keres?s