Csokimokka tojáslikõrös habbal

2014-08-06

sponsored links






Egy ideje nem szeretem a nyarat. Amikor gyerek voltam vagy fiatal felnõtt, akkor még nem kellett megõrülni a kánikulától, élvezhetõen meleg volt az idõ, és szinte minden napom strandolással telt. Az volt az igazi nyár. Ahelyett most mi van? - Kövér meleg! Legszívesebben egész nap a szobában kukulnék csukott ablakok és behúzott függönyök mögött, annyira nem bírom a forróságot. Még a bõrömet is soknak érzem, és ami eddig egyáltalán nem volt rám jellemzõ még nyáron sem ? izzadok, mint a ló. Ráadásul az idei nyár esõvel van tarkítva, amitõl olyan fülledt a levegõ, hogy még utálatosabb, mintha csak szimplán dögmeleg lenne. Nem is csoda, ha még azok is kóvályognak, akiknek semmi baja a szívüknek.
Ilyenkor jól eshet egy jól behûtött frissítõ, ami akár kávé is lehet.

Ez a csokimokka nem csak behûtve finom. Hûvösebb idõben vagy télen meleg italként is kínálhatjuk. :)





Hozzávalók 2 személyre:

1 dl tejszín
1 púpozott tk nyírfa-porcukor
1 ? ek tojáslikõr
3 dl teljes tej
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
3 ek nyírfacukor
4 ek tej
1,5 dl presszókávé (jó minõségû, frissen õrölt kávéból)
kakaópor a díszítéshez

elkészítés:

  1. A kávét lefõzzük. A kakaóport elkeverjük a cukorral és a 4 ek tejjel.
  2. A teljes tejet felforraljuk, elzárjuk alatta a lángot, hozzákeverjük a cukros kakaót, majd pedig a kávét is, és jól lehûtjük.
  3. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáslikõrt.
  4. Az italt tálalás elõtt alaposan felkavarjuk, elosztjuk két üvegpohárban, és ráhalmozzuk a likõrös tejszínhabot. Tetejüket meghintjük késhegynyi kakaóporral.










Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/08/csoki...

sponsored links

Keres?s