Csokilepény

2014-01-04

sponsored links

Mégpedig eléggé veszedelmes, mivel annyira finom, hogy szinte elmondhatatlan és leírhatatlan. És egészséges, nem hizlal ( na jó, nem hizlal olyan nagyon:)), és VEGÁN!!!!

a tésztához:

10 dkg tönkölyliszt
10 dkg kölesliszt
fél dl kókuszolaj
kb. fél dl rizstej
1 tk szódabikarbóna
2 ek xilit

a krémhez:

1 csomag csokoládé pudingpor ( vegán )
1 tábla étcsokoládé
3 ek xilit
fél dl kókuszolaj

4 dl mandulatej

-a tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk – lehet, hogy picit több tej kell. Hûtõszekrényben pihentetjük  1-2 órát – nálam ez elmaradt, egybõl sütöttem.
– kinyújtjuk és tepsibe ügyeskedjük, 180 C-on kb. 15-18 perc alatt készre sütjük
– a krémhez a pudingot klasszikus módon megfõzzük, majd még forrón belekeverjük a csokit és a kókuszvajat. Mikor összeolvadt ráöntjük a kisült tésztára és kihûtjük.

Tippek:

- házi csokipudinggal is készíthetjük: 2,5 dkg zabpehelyliszt, 2,5 dkg kukoricakeményítõ, 2 ek cukrozatlan kakaópor a 4 dl tejhez

- jófajta lekvárral megkenhetjük a kisült tésztát

- próbáljunk úgy ügyeskedni, hogy a tészta és a krém is meleg legyen, így mire kihûl, jól összeérik.

 

Alapötlet: Stõhr Gréta Facebook oldala



Folytats a blogon ... veganya.wordpress.com/2014/01/04/csok...

sponsored links

Keres?s