Csoki torta (paleo)

2017-03-20

sponsored links



Az itt található csoki golyónál írtam, hogy bizony elbénáztam az anyaghányadot és torta helyett golyó lett belõle. Persze nem én lennék, ha kis szusszanásnyi idõ után, nem raktam volna össze a tortát is.

Hozzávalók:

a tésztához:
6 dkg kókuszliszt
5 dkg holland kakaó
csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
csipet só
5 tojás
5 dkg olvasztott kókuszolaj
5 dkg juharszirup (agávészirup, vagy méz, esetleg eritritol, nyírfacukor vagy xilit)
5 dkg eritrit
1 vaníliarúd kikapart magjai

a krémhez:
1,5 dl kókuszkrém (nálam most zafír)
7,5 dkg paleo étcsokoládé

a díszítéshez:
4 fél barack befõtt (vagy más gyümölcs)
9 paleo csokoládé dísz

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd kókuszolajjal kikent 8 szeletes zila formába töltve, 175 fokra elõmelegített sütõben 30-35 perc alatt megsütjük (tûpróba a közepén!). Kihûtjük. Eltávolítjuk a formát. A réseket megtöltjük a csokoládé krémmel, amihez a  kókuszkrémet felforraljuk. A tûzrõl lehúzva hozzákeverjük az összetördelt étcsokoládét. Akkor jó, ha a krém egynemû, sima és bársonyos. Negyedbe vágott barack befõttel és csokoládéval díszítjük. Máris fogyasztható.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s