Csirkés bruschetta félbarna kenyérbõl

2015-01-12

sponsored links


Régóta kacérkodom a bruschetta készítés gondolatával, de valahogy sosem kerítettem rá sort, pedig gyorsan elkészíthetõ, egyszerû étel, ráadásul az sem volt kérdés, hogy szeretnénk; nem is tudom, miért maradt ki eddig a repertoárból. Most végre nekifogtam, és ezt a húsos változatot hoztam össze.
Bár a klasszikus bruschetta úgy készül, hogy a kenyérszeleteket elõbb olívaolajon vagy magában megpirítják, és csak ezután halmozzák rá a különbözõ feltéteket, én ezen változtatva, a feltéttel együtt pirítottam meg. Azt nem mondom, hogy ez a módszer gyorsabb, hiszen a sütõben sütés is idõbe telik, akárcsak a serpenyõben, olívaolajon történõ pirítás, de az eredményen nem sokat változtat - így is, úgy is ugyanolyan finom. Tuti, hogy nem utoljára készítettem. :)

Hozzávalók 4 személyre:

Kenyérhez:
25 dkg + 1 ek fehér kenyérliszt
20 dkg világos rozsliszt
5 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
1 csapott ek só
1 tk õrölt kömény (elmaradhat) ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2015/01/csirk...

sponsored links

Keres?s