Csirkemájpuding fürjtojással

2014-04-18

sponsored links






Hozzávalók:  50 dkg csirkemáj, 7-8 fürjtojás, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld; a formához: 1 dkg vaj, 1 evõkanál zsemlemorzsa

Elkészítése: A csirkemájat megtisztítjuk az ereitõl, megmossuk és forró vízben, 5-6 perc alatt megfõzzük, majd leszûrjük és hûlni hagyjuk. A fürjtojásokat keményre fõzzük, késsel pár helyen megtörjük a héját és 5 percre hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk. A szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. Mikor félig megvan, hozzáadjuk a csíkokra vágott hagymát, átsütjük benne és végül beletesszük az apróra vágott fokhagymát is. Ha kihûlt, a csirkemájjal együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojás sárgáját, ízlés szerint sózzuk meg borsozzuk és végül beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét. Egy 20-25 cm hosszú formát kikenünk vajjal  és megszórjuk zsemlemorzsával, belesimítjuk a massza felét, ráhelyezzük a megpucolt fürjtojásokat és befedjük a megmaradt masszával. Tetejét fóliával befedjük, berakjuk egy tepsibe és félig felöntjük vízzel. Forró sütõben, 35-40 percig gõzöljük. A formában hagyjuk kihûlni, majd kiborítjuk és szeletekre vágva tálaljuk. 




Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/04/cs...

sponsored links

Keres?s