Csirkemell spenóttal és petrezselymes zellerkockával, villámebéd, mert már megint reggel fõzök

2014-01-31

sponsored links



Hajnali 6 óra, hál Istennek nem az óra ébreszt, hanem Õ, csókkal és kávéval -csak hogy irigykedjetek-, mégis nehéz az ébredés, sötét van, hideg van. Brrr.., a kandallóba már pattog a tûz, de még nem ad meleget:-(, meredten bámulom a tüzet és  kábán szürcsölöm a kávét. És akkor bang, belém hasít a felismerés?(Este annyira hulla voltam, hogy képtelen voltam már bármit is fõzni, de mivel mi 100%-ban nyomjuk a paleót, nincs lehetõség menzakosztra!)

Úr Isten!!! Nincs itthon semmi, amit ebédre vihetne a család! Emlékeim között kutatva próbáltam kitalálni, hogy mit rejthet a hûtõ és spájz, meg is vidámodtam, mert eszembe ötlött, hogy van egy kis csirkemell, és 3 fej zeller, majd rátaláltam a fagyasztóba egy csomag spenótra is. Tudtam ez most kihúz a pácból.  6.20 kor kezdtem neki és 7. 10-re már dobozokba volt az ebéd! Ezt már szeretem! :-)

Hozzávalók 6 személyre

kb. 60 dkg csirkemell filé

1 kis fej hagyma

só, bors,

2 nagy csipet oregánó

1 késhegynyi õrölt kömény

1,5 kg zeller

1 csomag (45 dkg) fagyasztott spenót

1 dl növényi tej (én most diótejet készítettem, nagyon jól passzolt hozzá)

2 gerezd fokhagyma

Kb. 2 ek szárított petrezselyem, vagy 1 csokor friss, ha van

összesen kb. 6-8 ek zsiradék



Elkészítés, a hagymát apróra vágjuk 2-3 ek zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a csirkemellkockákat sózzuk és borsozzuk, amikor már puha, de még fehér, hozzátesszük a többi fûszert is, az oregánót jól szétmorzsolva ujjaink közt szórjuk rá, mert úgy jobban kijön az illata, íze. Még néhány perc és amikor imitt-amott már pirosra pirult, félre is tehetjük.

Némi forró víz nem túl szelíd engeszteléssel, tette fõzés késszé a spenótot. Miután kiolvadt egy lábasban 1 ek zsiradékon megfuttatjuk az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a kiengedett lecsöpögtetett spenótot, fûszerezzük sóval, borssal, köménnyel és oregánóval, öntsük hozzá a növényi tejet, és néhány perc alatt fõzzük készre. Ez is gyorsan megvolt.

A zellert tisztítás után kockázzuk fel kb. 2*2 darabokra, és kevés vízzel sóval borssal és némi szerecsendióval fedõ alatt pároljuk puhára. A petrezselymes zellerkocka nálam újsütetû találmány, nagyon jól helyettesíti a krumplit, a módszer ugyan az, vagyis az apróra vágott petrezselymet zsiradékon megfuttatjuk, amikor kész, átkeverjük a megfõtt zellerkockákat benne. És már tálalhatjuk is vagy mehet a dobozba! :-)

csirkemell spenóttal és petrezselymes zellerkockávalEz lett a reggeli fõzõcske eredménye :-)





Jó étvágyat!




Hasonló bejegyzések:





Grillezett csirkemell, tavaszváró salátával


Szénégetõ káposztája
Együk egészségesre magunkat káposztával ? Szénégetõ káposztája



Spenótos csicsóka fõzelék




Folytats a blogon ... otletvar.cafeblog.hu/2014/01/31/csirk...

sponsored links

Keres?s