Csirkeleves tortillĂĄval

2014-05-08

sponsored links

Ez most a kedvenc ?hĂșslevesem?. De tekinthetjĂŒk felturbĂłzott paradicsomlevesnek is. Akkor mĂĄr hihetĂ”bb, hogy szeretem. :-)
JĂł ez a ?maradĂ©k sĂŒlt csirkĂ©?-bĂ”l kihozunk valamit dolog, mĂ©g Ășgy is, hogy nekem szinte sosincs maradĂ©k sĂŒlt csirkĂ©m. Se maradĂ©k krumplipĂŒrĂ©m. Se maradĂ©k akĂĄrmim. Ezek mindig az adott Ă©telhez kĂ©szĂŒlnek ?frissen?.
Most talĂĄn sikerĂŒlt szintet lĂ©pni, ebben az elĂ”re elkĂ©szĂ­tĂ”s fĂ”zĂ©sben, mert a hĂ©ten tex-mex napokat tartunk, Ășgyhogy egyik nap megsĂŒtöttem egy csomĂł csirkecombot, szĂ©tcincĂĄltam a hĂșst, Ă©s hĂĄrom rĂ©szre osztottam. Egyik rĂ©szĂ©bĂ”l csirkĂ©s enchilada kĂ©szĂŒlt. Egy rĂ©szĂ©bĂ”l ilyen leves. Az utolsĂł adagot pedig befagyasztottam egy kis ketchuppel Ă©s bbq szĂłsszal összekeverve, hogy kĂ©t nappal kĂ©sĂ”bb csirkĂ©s taco-kĂ©nt vĂ©gezze.

HozzĂĄvalĂłk:

  • 1 hagyma
  • 1 csĂ©sze kukorica
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • chili (friss, vagy chilipor)
  • 1 evĂ”kanĂĄl sĂ»rĂ­tett paradicsom
  • 1 doboz (40 dkg) egĂ©sz vagy hĂĄmozott paradicsomkonzerv, összeturmixolva
  • 1 teĂĄskanĂĄl rĂłmai kömĂ©ny
  • 2 teĂĄskanĂĄl taco fĂ»szer*
  • 7-8 dl csirkealaplĂ©
  • 3-4 paradicsom
  • 1-2 evĂ”kanĂĄl olĂ­vaolaj
  • 2 csĂ©sze összevĂĄgott maradĂ©k fĂ”tt vagy sĂŒlt csirke
  • opcionĂĄlis: fĂ”tt bab (kisszemĂ» fekete a legjobb, a kukoricĂĄval egy idĂ”ben kell beletenni a levesbe)
  • 4-6 kismĂ©retĂ» kukoricatortilla (az a fajta ami csak kukoricĂĄbĂłl van)

a tĂĄlalĂĄshoz:

  • tejföl
  • Ășjhagyma
  • avokĂĄdĂł
  • koriander zöld

Miközben megfĂ”zöm a levest, elkĂ©szĂ­tem a tortilla-csĂ­kokat. A tortillalapokat 1-1,5 cm szĂ©les csĂ­kokra vĂĄgom, a hosszĂșkat elfelezem. A sĂŒtĂ”t elĂ”melegĂ­tem 200 fokra. A tortilla csĂ­kokat egy nagy tepsibe teszem, megspriccelem / megkenem egy kis olĂ­vaolajjal, kicsit megsĂłzom, Ă©s 8 perc alatt ropogĂłsra sĂŒtöm. SĂŒtĂ©s közben, fĂ©lidĂ”ben ĂĄtforgatom.

A hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgom, Ă©s kb. egy evĂ”kanĂĄl olajon ĂŒvegesre sĂŒtöm. HozzĂĄadom a zĂșzott fokhagymĂĄt, majd pĂĄr mĂĄsodperc mĂșlva a fĂ»szereket ? a rĂłmai kömĂ©nyt, a chilit, Ă©s a taco fĂ»szert. PĂĄr mĂĄsodpercig sĂŒtöm, belekeverem a sĂ»rĂ­tett paradicsomot, majd felöntöm az alaplĂ©vel Ă©s az összeturmixolt paradicsomkonzervvel. 10-15 percig fĂ”zöm, majd belekeverem a kukoricĂĄt, a felkockĂĄzott paradicsomot, a csirkĂ©t Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, mĂ©g egy kis alaplevet vagy vizet, felforralom, Ă©s mĂ©g öt percig fĂ”zöm. MegkĂłstolom, ha szĂŒksĂ©ges sĂłzom, borsozom.

TĂĄlalĂĄsnĂĄl tĂĄnyĂ©rokba szedem, megszĂłrom a ropogĂłsra sĂŒtött tortillĂĄval, teszek a tetejĂ©re egy kis tejfölt, adagonkĂ©nt kb. 1 vĂ©konyan felkarikĂĄzott ĂșjhagymĂĄt, koriander zöldet, felkockĂĄzott avokĂĄdĂłt.

*kevés chilit szoktam hasznålni, ezért teszek a hasonló ételekbe némi taco-fûszert is, ha valaki rendesen beleteszi a chilit, nem kell taco-keverék.

4-5 adag lesz belÔle. Jó sûrû leves, inkåbb egytålétel.


Folytatás a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2014/05/csirkel...

sponsored links

Keres?s