Csirkekrémleves

2018-03-18

sponsored links


Nagyon elcsodálkozott a család, amikor megmondtam mi lett a mai ebéd elsõ fogása - csirkekrémleves. Tulajdonképpen nagyon olcsó leves, hisz a csirke felsõcomb  kifilézésekor visszamaradt csontokból fõztem. 

Hozzávalók: 
12 db felsõcomb csont, 1 nagy szál petrezselyemgyökér, fél szál sárgarépa, 1 kicsi krumpli, kb. 1 evõkanálnyi felaprított vöröshagyma, kb. 1,7 l forró víz, 2 csapott fehér kanál ételízesítõ, õrölt bors, szárított petrezselyemzöld, 
a habaráshoz: 2 evõkanál 20 %-os tejföl, 2 evõkanál rétes liszt, kb. 0,5 dl tejszín, kevés hideg víz

A csontokat tiszta vízben fõni tettem, amikor a habja feljött, lehaboztam, utána hozzátettem az egyenlõ darabokra vágott zöldségeket és fûszereket, majd puhára fõztem mindent. Akkor kiszedtem a csontokat, kis hûlés után az összes húst lefejtettem róluk, vigyázva, hogy csontszilánk, porcogó és kövér rész ne kerüljön a hús közé, amit visszaraktam a levesbe, felforraltam, behabartam, a habarással jól kiforraltam, és botmixerrel teljesen simára turmixoltam. Forraltam rajta még egyet, és már tálalhattam is. Zsemlekenyér kockákat pirítottam levesbetétnek. Annak ellenére, hogy milyen egyszerû alapanyagokból készült, nagyon finom, kellemes állagú, elegánsan tálalható leves lett. Változatosság a húslevesek között. 



Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2018/03/csirkekre...

sponsored links

Keres?s