Csirkecombfilé rómaiköményes burgonyával

2014-02-07

sponsored links


    Szeretem a csirkecombot , mert sokféle módon lehet elkészíteni,fõleg ha kifilézzük még jobban bõvülhet
    a repertoár.(rántva ,darálva,stb)
    Most csak azért  filéztem ki a felsõt, mert a csontokat hasznosítottam az alsórészekkel együtt, levest
    készítettem belõlük.
    Az epediétám miatt:- nem használtam harsány fûszereket
                                  - sütõzacskóban sütöttem
                                  - lebõröztem a húst



Hozzávalók:

  • egész csirkecombok
  • burgonya
  • rómaikömény
  • szerecsendió
  • sütõzacskó
  • salátalevél





Elkészítése:
         A csirkecombokat az ízületeiknél kettévágjuk, lehúzzuk a bõrt róluk.
         A comb felsõrészébõl óvatosan kivágjuk a csontot, azaz filézzük.(késsel a csontnál beszúrunk és
         körbevágjuk.
         A filéket besózzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és sütõzacskóba helyezzük.
         A zacskót egy tepsibe tesszük, 3/4 óráig középmeleg sütõben pároljuk.
         A párolás végén kivesszük a húst a zacskóból , a tepsibe rakjuk az idõközben félig megfõzött
         burgonyákat, megszórjuk rómaiköménnyel, és ráhelyezzük  a filéket,pirítjuk még 25 percig.
       


   
     A rómaiköménynek magas vastartalma van, jó hatással szolgál az emésztésre.


Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/02/csi...

sponsored links

Keres?s