Csirke tejben- vajban- Stahl módra

2014-04-30

sponsored links

Valami gyors, egyszerû és új dolgot akartam készíteni ebédre és ezért megint belekukkantottam Stahl Judit Gyors szárnyas ételek címû könyvébe. Már több dolgot is kipróbáltam belõle és például a tüzes csirkeszárnyak és a mustáros-hagymás csirke abszolút kedvencünk lett. Így bátran nyúltam az új recepthez.
Nem bántam meg, mert tényleg gyors, puha, omlós és ízletes husit sikerült készíteni, amibõl még kicsi lányom is evett és ez az igazi siker, amióta már hármunkra fõzök :) Stahl Judit fõtt tésztát készített hozzá köretnek én maradtam a sima fõtt krumplinál.


Hozzávalók: 

1 kg csirkecomb (nálam alsó-felsõ vegyesen, eredetileg csak felsõ)
bors
8-10 gerezd fokhagyma
2 evõkanál olivaolaj
kb. fél liter tej
5 dkg vaj
1 citrom
1 púpos evõkanál morzsolt zsálya
1 csapott evõkanál étkezési keményítõ

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom, borsozom. Megpucolom a fokhagymát. Egy nagy lábosban felforrósítom az olajat, beletszem a fokhagymagerezdeket és addig pirítom õket, míg aranybarnák nem lesznek, ekkor kiszedem õket az olajból és félreteszem. A lábosba beteszem a csirkecombokat, és hagyom, hogy kis kérget kapjanak. Amikor már szép a színük, ráöntöm a tejet és beledobom a vajat és a zsályát, és a citrom héjából 4 db. nagyobb csíkot vágok zöldségpucolóval, amit szintén a tejbe dobok. Elkeverem és hagyom felforrni. Az a lényeg, hogy a tej legalább a husik feléig érjen. Ha felforrt, hagyom lefedve, kislángon fõzöm, míg puhák lesznek, kb, 30 perc. Félidõben megforgatom õket. A tejet pótolom, ha elfõne.
Ha kész, kihalászom a husikat és a citromhéjat, a szószt turmixban a keményítõvel összeturmixolom, visszateszem a lábosba, rottyan egyet és kész. Tálaláskor a husira öntöm a szósz, amit friss citromhéjjal meg lehet még bolondítani, én ezt nem tettem most meg. Nagyon finom, frissítõen citrusos és lágy ízû a szósz így az én kétévesemnek is ízlett.

Jó étvágyat hozzá!



Folytats a blogon ... www.kiskonyha.hu/2014/04/csirke-tejbe...

sponsored links

Keres?s