Csikóstokány

2014-06-03

sponsored links

Nem is olyan rég sikerült egy ?pár dekával? több sertéscombot hozni a hentestõl, mint kellett volna. Persze nem estünk kétségbe. A maradék gyorsan bekerült a fagyasztóba, és úgy voltunk vele, hogy majd elõkapjuk, ha épp szükség lesz rá. Ez a nap pedig ma jött el. Noha tisztában vagyok vele, hogy egy tokányhoz illik csíkokra vágni a húst, ám mi felkockázva fagyasztottuk le annakidején. Így eképpen is készítettem el. Kockák vagy csíkok, szinte mindegy, lényeg az íz! Azt pedig igazán nem érhette panasz?

DSCN4440.JPG

Hozzávalók:

-1 kg sertéshús (lapocka, comb)

-10 dkg füstölt szalonna

-2 nagy fej vöröshagyma

-2 db paprika

-3 db paradicsom

-1 nagy pohár tejföl

-3 gerezd fokhagyma

-Kb. 2 evõkanál liszt

-Fûszerpaprika (kb. 1 evõkanál)

DSCN4453.JPG

 

DSCN4439.JPGA húst mossuk meg, majd csíkozzuk fel, a szalonnát szintén daraboljuk csíkokra. A vöröshagymát vágjuk apróra, a paprikát és paradicsomot pedig kockára. A füstölt szalonna zsírját olvasszuk ki, majd dobjuk rá a vöröshagymát, és dinszteljük aranysárgára. Ha ezzel megvagyunk, következik a paprika és a paradicsom. Kicsikét fonnyasszuk meg õket, a tûzrõl lehúzva pedig keverjük el a fûszerpaprikát a készülõ ételben egy kevés víz hozzáadásával. Tegyük bele a sertéshúst, fehérítsük ki. Fûszerezzük sóval, borssal, õrölt köménnyel, áttört fokhagymával, valamint ízlés szerint cseresznyepaprikával, vagy hegyes erõs paprikával. Rövid lében, fedõ alatt pároljuk, és amikor a hús megpuhult, tejfölös habarással sûrítsük. Forraljuk ki, ha pedig szükségét érezzük, ízesítsünk utána.

DSCN4442.JPG

Köretként galuska, tészta, de rizs is remekül passzol a csikóstokányhoz.

Jó étvágyat hozzá!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/06/03/csikostokany

sponsored links

Keres?s