Csicseriborsós pörkölt juhtúrós galuskával

2017-02-13

sponsored links

Ünnepi ebéd is lehet az alábbi recept, nem csak vadhúsból készíthetõ.

Csicseriborsós pörkölt juhtúrós galuskával

Hozzávalók: 60 dkg vaddisznócomb (lehet más hús is), 2 hagyma, 15 dkg csicseriborsó, 1 piros paprika, 2 evõkanál paprikakrém, 2 evõkanál sûrített paradicsom, 1 dl vörösbor, 1 evõkanál pirospaprika, 1 babérlevél, 1 evõkanál borókabogyó, ? mokkáskanál õrölt kömény, 1 evõkanál kapribogyó, olaj, só, bors; a juhtúrós galuskához: 30 dkg liszt, 10 dkg juhtúró, 3 tojás, olaj, só, bors.

Elkészítése: A csicseriborsót 2 órára vízbe áztatjuk. A húst a tört borókabogyóval, köménnyel, borssal, olajjal besúroljuk, és néhány órát hagyjuk pácolódni. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a pirospaprikát, a paprikakrémet, a fûszeres, feldarabolt húst és kavargatva pörkölgetjük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a kockára vágott paprikát, a sûrített paradicsomot, a babérlevelet, sót, majd kevés vizet és bort adva hozzá, fedõ alatt vagy kuktába puhára pároljuk. Az elpárolgott folyadékot, ahogy szükség pótoljuk. Ha elkészült belekavarjuk a kapribogyót is. A lisztet a juhtúróval, a tojásokkal összedolgozzuk, annyi vizet adva hozzá, hogy keményebb tésztát kapjunk. Forró sós vízbe galuskákat szaggatunk, megfõzzük, leszûrjük, majd kevés olajjal elkeverjük. A pörkölt mellé kínáljuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2017/02/13/csicse...

sponsored links

Keres?s