Csicseriborsó curry spenóttal és sütõtökkel

2014-10-02

sponsored links

2H0_7331.jpg

Ebben az évben ez a második csicseriborsó curry a blogon: az elsõnél részletesen leírtam a csicseriborsó elõkészítését (ez azoknak érdekes, akik hozzám hasonlóan számûzték a konzerveket a háztartásukból). Míg az elõzõ indiai vöröscurry pasztával készült, ebben hagyományos(nak tekinthetõ, minden esetre szélesebb körben ismert) sárga curry port használtam.

Valójában azért álltam neki, mert a nyár folyamán írtam három könyvet (melyek a közeljövõben szépen egymás után megjelennek majd), és a hüvelyesekrõl szóló részben kifejtem, miért érdemes ezeket az alapanyagokat gabonafélékkel kiegészíteni. Ezt követõen sok fõzés, alapanyag-kísérlet következett, például ez a csicseriborsó curry, aminek csak elsõ látásra a sütõtök és a spenót a fõszereplõje: valójában a csicseriborsó és a köles házasságáról szól.  A frigy megköttetett: ez egy élvezhetõ, kellemes étel, és ezekkel az õszi zöldségekkel együtt ráadásul szezonális.

Hozzávalók:

4 evõkanál szójaolaj

3 nagy gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/10/02/cs...

sponsored links

Keres?s