Csicseriborsós görög egytálétel

2014-08-16

sponsored links

INDUL A GÖRÖG ALUDNI. Sosem felejtem el, amikor nagyapámmal azt játszottuk, hogy olyan szavakat vagy mondatokat kerestünk, melyek visszafelé olvasva is ugyanazok. Nincsen sok. De ez nagyon megmaradt.
Sokszor játszottam iskolába menet unalmamban a buszon ülve is azt, hogy visszafelé olvastam a vezetõ melletti feliratot ami így szólt: Küjrék en nojllá za ótja éle, trem a tõtezev azzolyádaka a dabazs nabsátálik. Na ezt úgy megtanultam, hogy azóta is, ha álmomból felkeltenek, elmondom. Na de térjünk vissza az ebédhez.
Nagyon egyszerûen elkészíthetõ és igazán tartalmas étel, a családnak nagyon ízlett.

Hozzávalók: 60 dkg darálthús (marha és sertés vegyesen) 1 nagy fej hagyma, 1 piros paprika, 1 sárga paprika, 1 gerezd fokhagyma, olíva olaj, só, bors, õrölt kömény, 2-3 ek paradicsom püré, 2 ek ajvár, 1 üveg csicseriborsó, 1 csomag petrezselyem, 20 dkg feta sajt
A darálthúst kevés olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockázott hagymát és fokhagymát, a csíkokra vágott paprikákat. Sóval borssal és köménnyel ízesítem. Hozzáadom a paradicsom pürét és az ajvárt, egyszer felforralom majd felöntöm 250 ml vízzel. Az egészet 5-6 percig fõzzük. A csicseriborsóról leöntjük a levet és hozzáadjuk a húshoz. 2-3 percig együtt fõzzük, a petrezselymet felaprítva teszem a serpenyõbe, végül pedig a feta sajt darabokat szórom rá. Ízlés szerint újra fûszerezem. Mellé pitát ettünk.. és nagyon jól laktunk.




Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/08/c...

sponsored links

Keres?s