Csicseri spenóttal

2014-03-31

sponsored links


Az egyszerûséget nemhogy ki kellene nõnünk; az egyszerûség kell, hogy életünk legbensõbb programja legyen.

(Pilinszky János)





Megvettem végre az elsõ szabadföldi spenótot a piacon. Már nagyon vágytam rá... Elõször csak önmagában akartam elkészíteni de aranyárban van még, így dúsítottam csicserivel - amit szintén nagyon szeretek. Én így önmagában ettem elõételnek, de bor, sör mellé mezzének is nagyon jó, de rizzsel, bulgurral akár laktató ebéd vagy vacsi is lehet belõle. Az eredeti variációt, ami csak spenót lett volna, bruscettának szántam: vagyis pirítósra téve, sajttal megszórva. (Akár mozzarellával, akár fetával, akár bármíly finom sajttal jó...)

Hozzávalók 2 fõre:
1 üveg csicseriborsókonzerv (DM-ben szoktam venni),
1 nagy kupóc spenót (10-15-20 dkg),
2 nagy gerezd fokhagyma,
só, frissen õrölt bors,
2 evõkanál olívaolaj,
4 evõkanál tahiniöntet (2 evõkanál szezámmagot lágyan megpirítunk, kávédarálóval megõröljük, sót, citromlét, olívaolajat és kevés vizet adunk hozzá és homogén szósszá keverjük),
1 teáskanál tökmagolaj,
1 citrom reszelt héja és
ízlés szerint citromlé.

Az olajon az apróra kockázott fokhagymát kevés sóval megfuttattam, rádobtam a megmosott spenótleveleket, borsoztam és épp csak addig sütöttem nagy lángon, míg kissé megfonynadt, aztán hozzáadtam a jól átmosott csicserit is, átmelegítettem és le is zártam a lángot alatta. Reszeltem rá citrom héját, átkevertem a tahiniöntettel, kóstoltam, adtam hozzá még kevés citromlevet és tökmagolajjal meglocsoltam és már falatoztam is. :)


Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2014/03...

sponsored links

Keres?s