Csibemáj pástétom

2014-08-07

sponsored links


Általában akkor csinálom ezt a pástétomot, ha resztelt májat készítek. A felét megeszem úgy, a másik felébõl pástétom készül. Pofonegyszerû dolog, az íze attól függ majd, mivel ízesítettük a resztelt májat, mert utána már nem adok hozzá semmit sem pluszban.
Ez mindenkinek a saját ízlése, és persze variálható, csinálhatunk mindig másmilyet is. 
resztelt máj receptje itt megtalálható.  A mennyiségek csak hozzávetõlegesek, mert nem mértem, csak szemre készült. 






Hozzávalók:

kb. 25 dkg májból készített resztelt máj
/langyosan/
7-10 dkg teavaj
kb. 0,5 dcl tejszín 

Mindezt egy turmixgépbe raktam, és nagy fokozaton jó krémesre turmixoltam. Jól záródó üvegbe töltöttem, és hûtõbe raktam. 
A teavaj miatt kissé kemény lesz, ha szeretnénk, hogy könnyen kenhetõ legyen, használat elõtt 15-20 perccel vegyük ki a hûtõbõl. 
Sokkal finomabb, mint az üzleti pástétomok, és nincs benne semmi E-betû.. se állományjavító, se semmi egyéb.. ízfokozó pláne nincs benne, de nem is hiányzik, hisz ennek pont a májtól és a fûszerektõl lesz jó íze..
Nagy adagot viszont nem érdemes egyszerre készíteni, mert túl sokáig nem áll el. De mivel nem is tart sokáig megcsinálni, jobb is mindig frissen készíteni, így az ízesítése is lehet változatosabb. 



Folytats a blogon ... szemiramisz.blogspot.com/2014/08/csib...

sponsored links

Keres?s