Cserépkályhában sült (konfitált?) csirke

2014-03-18

sponsored links


 Évek óta át kellett volna már rakatni a cserépkályhát, végre tavaly õsszel (mikor máskor) rászántunk magunkat. És ha már úgyis hozzá kell nyúlni, akkor rakattunk bele egy nagy sütõt is, mindenféle vérmes reményekkel. Hogy majd abban sütjük a zöldséget, krumplit, vacsorát, legalábbis a fûtési szezonban. Az az igazság, hogy csak félig vált be. Valahogy nem elég forró a sütõ (pedig azt hiszem, mindent megtett ezért a kályhásmesterünk, csak egyszerûen a cserépkályha valószínûleg nem erre való). Nem tudom, hány fok lehet, benne, de például a sütõtök nemigen sül meg benne, több nap alatt sem. Apró cékla, egyesével alufóliába csomagolva két nap (szóval két befûtés). Alufólia nélkül keményre szárad. Szóval nem vagyok vele boldog, de azért erre-arra használható. Például jól lehet benne vacsorát melegíteni (mikrónk ugye már nincs). Isteni sült almát lehet benne készíteni - valahol félúton van az aszalt alma és a sült között, úgy jó, ahogy van. Na, és sütök benne csirkét is. Tepsi, alá pici olaj vagy zsír, rá a sóval, borssal bedörgölt csirke. Ha van kedvem, egy kis füstölt szalonnával itt-ott megtûzdelem, mert el nem rontja. A hasába meg mehet egy ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2014/03/csere...

sponsored links

Keres?s