Cseresznyés tejespite

2014-06-06

sponsored links

Nem készítettem még ezt a süteményt (vagy nem is tudom minek nevezzem), bár nagyon sokszor találkoztam már vele az interneten és különféle fõzõs mûsorokban. Végre elérkezett az idõ, hogy kipróbáljam, mert nagyon birizgálta a fantáziámat. Azt hiszem, megvan az új kedvenc. Igazából elrontani sem lehet, annyira egyszerû elkészíteni, csak a sütési idõ miatt hosszadalmas egy cseppet és elmondhatatlanul finom. Aki nem evett még ilyet, nehéz elmondani, hogy milyen is az állaga, olyan, mint egy nagyon sûrû puding, ami még ráadásul megsült.
Langyosan fogyasztva mennyei élmény, most cseresznyével készült, mert rengeteg van belõle, de akár gyümölcs nélkül is kiváló. Nem is dicsérem tovább, mert már csak ismételném magam.

Hozzávalók:

4 dl zsíros tej
1 dl zsíros tejszín
10 dkg cukor
17 dkg finomliszt
3 zacskó vaníliás cukor (vagy 1 rúd vanília kikapart magjai)
2 egész tojás
csipet só
diónyi vaj

A sütéshez egy tortaforma (20-25 cm-es), vagy valamilyen más, rendelkezésre álló sütõforma.

Elkészítése:

Elõször is kapcsoljuk be a sütõt légkeveréssel és hagyjuk 200 °C-ra melegedni (gázon nagyobb fokozaton). Míg a sütõ melegszik állítsuk össze a sütit.

A cukrot keverjük el a tojásokkal, a csipet sóval, a vaníliás cukorral, szórjuk bele a lisztet, majd lassan adjuk hozzá a tejet és a tejszínt óvatosan, hogy ne legyen csomós. Ez nagyon fontos!
Igazából készen is vagyunk. Ha nincs gyümölcsünk, akkor mehet a sütõbe. Ha van, akkor még egy kicsit foglalkozzunk vele. 

A sütõformát vajazzuk ki, majd szórjuk meg cukorral és forgassuk-rázogassuk a formát, míg mindenhol cukros lesz.
Rendezzük el a gyümölcsöt (esetemben cseresznyét) az alján és öntsük rá a masszát.

Ha készen vagyunk, mehet a sütõbe. Süssük 200 °C-on 10 percig, majd vegyük le a hõt 180 °C-ra és süssük további 50 percig.

Ha megsült, ami szinte biztos, hogy így lesz, ha így járunk el, akkor hagyjuk langyosra hûlni, majd szeleteljük és fogyaszthatjuk is (közben kezdhetjük elölrõl, mert annyira finom, hogy biztosan kell még belõle).







Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s