Cseresznyés pite

2014-06-15

sponsored links

cseripite.jpgGyors, könnyû, finom, egyszerû, kezdõknek is, cseresznyébõl, de más gyümölcsbõl is, vendégségbe, vasárnapra, desszertnek, uzsonnának, mindig... (talán tovább ragozni nem érdemes; finom és kész)

Cseresznyés pite - hozzávalók:

  • fél kg cseresznye (magozzuk ki!)
  • 10+10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag kefír
  • 1 mokkáskanál sütõpor
  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 25 dkg margarin

Elkészítés:

A lisztet keverjük el a sütõporral, majd a kefír, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, vaníliás cukor és a margarin összedolgozásával készítsünk könnyû tésztát. Sütõpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk bele vékonyan a tésztát (a türelmesebbek ki is nyújthatják); éppen az a vastagság jó, amikor még nem szakad át a tészta. Oszlassuk el rajta egyenletesen a kimagozott cseresznyeszemeket, majd azokat szórjuk meg a maradék, kb. 10 dkg cukorral. Aki szereti, egy kis fahéjat is szórhat rá (én sajnos nem szeretem, így amibõl lehet, kispórolom...). Majd erre rétegezzük a maradék tésztát. Ha nincs idõnk, kedvünk bajlódni az egyenletes elosztással, akkor egyforma vastagságú rácsokat is sodorhatunk a tetejére. Kenjük meg a tésztát a maradék tojássárgával és már mehet is a sütõbe. Elõmelegített sütõben, 180°C-on süssük aranybarnára. Aki nagyon édesszájú, a tetejét megszórhatja porcukorral, de szerintem a cseresznye íze természetesebb, ha nem teszünk a tetejére plusz édeset.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... izekblogja.blog.hu/2014/06/15/cseresz...

sponsored links

Keres?s