Cseresznyelekvár almával, fahéjjal és narancslével megbolondítva - édesítõszerrel

2014-06-14

sponsored links

Az udvaron áll egy nagy cseresznyefa, maximálisan kihasználjuk. A fának köszönhetõen a konyhába nem tûz be a nap, a gyerekek hintái a vastag ágaira fel vannak kötve, a hintaágy, a homokozó a csúszda szintén elfért a hatalmas lombkorona alatt.
A finom, ropogós termést pedig boldogan elfogyasztjuk. Idén nem termett annyi, mint máskor de azért most is van rajta bõven. Nem gyõzzük enni, már vittünk be az oviba a gyerekeknek, vitt be Z a kollégáinak, vittem be én a suliba... De szerencsére van még, és nem is egyszerre érik :)

Ma volt a garabolyban kb 2 kilónyi és abból fõztem egy kis lekvárt, a cseresznye mellett került bele egy kis alma, fahéj és narancslé is. Na meg cukor helyett édesítõszer.
Nagyon egyszerû elkészíteni cserébe finom és gyorsan fogy.



Hozzávalók:

2 kg cseresznye, kimagozva (úgy kb 1,7 kg lehetett)
70-80 dkg reszelt alma
2 narancs kifacsart leve
40 ml folyékony édesítõ
2 csomag dzsemfix (szuper vagy extra)

A kimagozott cseresznyét feltesszük fõni, belefacsarjuk a narancs levét. Ha már kezd puhulni összeturmixoljuk, hozzátesszük a reszelt almát, fahéjat, édesítõt és dzsemfixet. Összeforraljuk, 3-4 perc forralás után alaposan elmosott és kiöblített üvegekbe tesszük. Lezárjuk és dunsztban hagyjuk kihûlni.

( a fotón a kisfiam szerepel, utána persze fel is kellett bontani :) )




Folytats a blogon ... anyakerekmeg.blogspot.com/2014/06/cse...

sponsored links

Keres?s