Csereszny?s zabpehelylep?ny

2023-06-18

sponsored links

 

 


 
Az aj?nd?kba kapott csereszny?b?l olyan s?tem?nyt akartam s?tni, ami egyszer?, gyorsan megvan ?s persze az?rt finom is. :D Mindenk?pp eleget akartam tenni ennek a h?rom elv?r?snak, mert egyr?szt a kerti munk?latokt?l elf?radva, t?bbre am?gy sem futotta volna t?lem, m?sr?szt pedig a Kutyaf?lnek akartam ?r?met szerezni egy kis ?dess?ggel. Tudtam, hogy a nap v?g?re nagyon ki fog purcanni a sufni szigetel?s?vel kapcsolatos munk?latokt?l (szerinte ui. az is egy emberes mel?, ez?rt most sem k?rt a seg?ts?gb?l), ?s az esti filmez?s k?zben j?lesik majd neki valami finoms?g. A nagy munk?latok k?zepette a s?ti sz?l?b?l kapott egy kis k?stol?t, csak hogy tudja, miben lesz r?sze este, ?s mivel pozit?v visszajelz?st kaptam, ez?rt egy?rtelm? volt, hogy a s?tinek helye van a blogon. :) A receptet egy?bk?nt a Nova szak?csk?nyvek sorozat ? ?dess?gek c. k?tet?b?l vettem, ?s a s?t?si h?fokon, ill. a cukor fajt?j?n k?v?l csak annyit v?ltoztattam rajta, hogy feleztem a mennyis?geket. A k?nyvben l?v? le?r?sban ez?ttal szerencs?re semmi hib?t nem tal?ltam, ez a recept kiv?telesen ?gy j?, ahogy van. :)

 


Hozz?val?k 18x28 cm-es tepsihez:

a t?szt?hoz:
15 dkg vaj
10 dkg finom?tatlan n?dcukor
1 cs. Bourbon van?li?s cukor
2 toj?s
1 bio citrom reszelt h?ja
1 ek. rum
12 dkg finomszemcs?s zabpehely
10 dkg teljes ki?rl?s? b?zaliszt vagy Graham-liszt
? tk. s?t?por

a tetej?re:
35-40 dkg magozott cseresznye
1 p?pozott ek. zabpehely
2,5 dkg finom?tatlan n?dcukor
2,5 dkg k?kuszreszel?k

elk?sz?t?s:
  1. A n?dcukrot 1-2 fordulattal kicsit megdar?ljuk, a van?li?s cukorral egy?tt a puha vajhoz adjuk, ?s habosra kavarjuk.
  2. Egyenk?nt hozz?dolgozzuk a toj?sokat, a citromh?jat, a rumot, majd kisebb adagokban belekeverj?k a liszttel, s?t?porral vegy?tett zabpelyhet.
  3. A s?r? t?sztamassz?t a vajjal kikent tepsibe sim?tjuk (?n egy nagy tepsit kib?leltem s?t?pap?rral, ?s arra s?t?keretet tettem), elrendezz?k rajta a cseresznyeszemeket, majd megsz?rjuk a zabpehely, a k?kuszreszel?k ?s a cukor kever?k?vel.
  4. A s?tem?nyt el?meleg?tett s?t?ben megs?tj?k, majd n?h?ny perc eltelt?vel felszeletelj?k. Tortar?csra szedve hagyjuk kih?lni. K?n?lhatunk hozz? tejsz?nhabot vagy van?liafagylaltot.
s?t?si h?fok: 190?C
s?t?si m?d: alul-fel?l s?t?s (k?z?ps? s?n)
s?t?si id?: kb. 30 perc

Megjegyz?s:
?gy a legk?nnyebb a tepsibe sim?tani a t?szt?t, ha egyenletesen elosztva, kisebb adagokat kanalazunk bele, majd spatul?val elsim?tjuk.
A k?nyvben l?v? javaslat szerint m?g melegen, r?ad?sul hideg v?zbe m?rtott k?ssel kellene felszeletelni a s?tit, de ezt teljesen feleslegesnek tartom, sim?n szeletelhet? hidegen ?s sz?raz k?ssel is. ;)

 


 


Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2023/06/csere...

sponsored links

Keres?s