Csalánfõzelék (hamis paraj)

2014-04-18

sponsored links


Hozzávalók(4 személyre):
1 kg zsenge csalán, 3-4 cikk fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 2 evõkanál liszt, kb. 3-4 dl tej, 1 dl tejföl, 1 zsömle, só, bors
Elkészítése:
A csalánt megtisztítjuk,  jól megmossuk,  majd enyhén sós vízben puhára fõzzük, jól lecsepegtetjük. Miután kissé kihûlt apróra vágjuk. Kb. 1 dl tejben megáztatjuk a zsömlét, majd szitán áttörjük, vagy pépesítjük.
Az zsírból és lisztbõl világos rántást készítünk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a parajt, a zsömlét, és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, apránként felengedjük annyi tejjel, hogy fõzelék sûrûségû legyen, jól kiforraljuk. 
Fõtt vagy tükörtojással, de bundás kenyérrel, sült vagy fõtt krumplival is nagyon finom.
Tipp: készíthetjük vegyesen spenóttal is,  fele-fele arányban!

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s