Csalamádéleves

2017-01-12

sponsored links

Az úgy volt, hogy újév után tanáltunk a hûtõben egy csülköt... mit lehet tenni vele? Nyilvánvaló, jó kis levest fõzünk belõle, nagyon jó ízt ad. Az asszonykám leküldött savanyú káposztáért a sarki boltba. De mit ád a sors? nem volt savanyú káposzta, de volt csalamádé, egy mûanyag vödörben! Akkor beugrott, hogy az egyik barátunknál ettünk valamilyen káposztás kaját, amibe káposzta helyett csalamádé volt. Innen már elég egyszerû a történet: megvettem, hazavittem, és az asszonykám megfõzte a csülök fõzõvizében. Persze nem amúgy hebehurgyán! Vágott alá jófajta mangalica szalonnát, és füstölt bakonysárkányi kolbászt is! Fûszerek se kellettek bele, mert a csalamádéban volt babérlevél, meg minden ami kell!
Az asszony csak azért aggódott, hogy nem mosta ki, és ezért savanyú lesz!
Hát nem lett! Hiszen a csalamádé leve fogyasztható, az nagyon finom magában is! meg kell mondjam, hogy nem emlékszem rá, mikor ettem ilyen finom leveskét! Kis tejfölt lehet rá tenni, és a vendégeknek is ízlett ám!
Aztán lejöttem Akára, és célirányosan vettem egy kanna csalamádét, hogy megfõzzem!

Hozzávalók:
1 kis mûanyag vödör csalamádé, két fej hagyma, két gerezd fokhagyma, egy szelet füstölt szalonna, egy jókora darab füstölt vagy lángolt kolbász, tejföl, chili paprika vagy Nagylegény a gáton jó erõs csiliszósz.


A szalonnát megpirítottam, rádobtam a kolbászt és a hagymát. fedõ alatt megdinszteltem. Ha szárított, vagy friss csilit használsz, akkor most tedd bele. Ezután ráöntöttem a csalamádét. Ezt is hagytam dinsztelõdni, majd felöntöttem másfél liter vízzel. Puhára fõztem.
A fokhagymát összetörtem, amikor azt mondtam, hogy kész, behabartam, és megszórtam a fokhagymával, adtam hozzá egy evõkanálnyi 7 Pod - 7 Seas csiliszószt (neked elég lesz egy kiskanálnyi is!), és lehet kanalazni!

Ennyi
Jó étvágyat hozzá!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s