Csak még annál is finomabb?

2014-07-06

sponsored links

Hmm, sárgabarack, :) ha jellemeznem kéne, csak annyit mondanék: mennyei! Hûvös, egészséges, krémes, dúsan sárgabarackos. Ez itt az utóbbi idõk legfinomabb levese. A család nagyon dicsérte, minden egyes kanál után, hmm? nyami-nyami azt mondták, olyan, mintha Danone joghurt és lágy puding ötvözetét kanalaznánk, csak még annál is finomabb! Én mondom, érdemes a családnak fõzni :-))

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese4Klarissza hideg sárgabarack krémlevese

Hozzávalók:

? db citrom

1 kg érett sárgabarack

4 db nagyobb érett nektarin

12 dkg kókuszcukor

? mk õrölt fahéj

egy csipet só



Pudinghoz:

? l tej

1 csomag vaníliás pudingpor - cukor nélkül, fõzõs

1 dl tejszín

1 ek kókuszcukor

Díszítés:

mandulapehely, csipet kókuszcukor, sárgabarack, menta

Elkészítés:

A citromot megmossuk, burgonyahámozóval lehántunk róla 2 ujjnyi héjat, a levét kinyomkodjuk és átszûrjük.

A sárgabarackot és a nektarint megmossuk, 2 nagyobb barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit a nektarinnal együtt 1-1 ? percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, így pompásan lehúzható a héja.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese7

Kimagozzuk, és egy tálba tesszük, és azonnal megöntözzük a citromlé levével.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese1

Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, 1 csipet sót és elkeverjük, bot mixerrel simára turmixszoljuk. Tegyük félre.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese2

Egy kis hideg tejben, eldolgozzuk a pudingport, felengedjük a többi tejjel, és folyamatosan keverve a felfõzzük, ha kész egy ek cukrot adunk hozzá. Hagyjuk kihûlni.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese3

Ezt követõen a barackhoz, hozzáadjuk a pudingot és jól összeturmikszoljuk, és tejszínnel krémesítjük. Ha elkészültünk a hûtõbe tesszük, hogy jó hidegre hûljön.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese5

Tálaláskor a levest tálkákba szedjük, díszítjük barackkal, mentával, megszórjuk mandulapehellyel és egy csipet kókuszcukorral.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese6

*Tipp: mivel a sárgabarack nincs felfõzve, így az én általam ajánlott sárgabarackos krémleves, teljes mértékben megtartja a vitamintartalmát, amire a szervezetünknek szüksége van. Kókuszcukor használatával, pedig még inkább az egészséges étrendbe beilleszthetõ. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá, de csak a magunk által készített habszifonos változatban, mert ez egészségesebb, mint a boltban kapható növényi flakonos változat. Vagy magunk által készített, vanília fagylalttal is kiváló.

Jó étvágyat!

Klarissza


Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s