Csak egy szájhõs- Pezsgõleves

2014-01-26

sponsored links


Csak egy szájhõs
Ha az ember megvágja a kezét képes órákon át vinnyogni, nyavalyogni, hogy az vérzik és milyen nagyon fáj. Ha az ember mondjuk egy betegség miatt elveszíti a kezét, vagy a lábát, hallgat, mert úgy érzi, attól a pillanattól kevesebb lett, és mások többek nála. Még restelkedik is, mintha bajba keveredett volna.

Szájhõs társadalomban élünk. Azt mondjuk, rettenetesen sajnáljuk a betegeket, haldoklókat, szegényeket, hajléktalanokat, rokkantakat, de ha ezt tettekkel kell bizonyítani, csak kevesen mennek oda, hogy segítsenek rajtuk. Az állam kijelöli a rokkant parkolókat, aztán állami emberek várakoznak ott, mert éppen nem vették észre, hogy korábban épp õk jelölték ki, vagy éppen abban a pillanatban vészhelyzetbe kerültek, és annyira siettek, hogy az már tulajdonképpen egyszerû állampolgári ésszel fel sem fogható.
Aztán meg ott vannak a mercédeszesek és a taxisok. Õk még az államiaknál is feljebb vannak a piramisban, ha a parkolásról van szó. Lelkiismeret furdalás nélkül foglalják el a rokkantak elõl a helyeket, s ha az ember kérni mer tõlük, örüljön, ha monokli nélkül megússza a kalandot. Sokszor emeltem már fel a szavamat emiatt, mivel családilag érintett ...

Folytats a blogon ... chiliskave.blogspot.com/2014/01/csak-...

sponsored links

Keres?s