Csajfeszt 2014. május 29-június 1. Budapest, Corvin sétány

2014-05-23

sponsored links

Nagyon sok elõadó, mûsor, jó programok várják az ide látogatókat, de én egy valakire Réz Anna filozófus elõadására felhívom a figyelmeteket, érdemes beülni az Üvegplafon beszélgetéssorozatra, amely általa vezetett.

Réz Anna filozófus október óta vezeti a Bálint Házban az Üvegplafon-esteket, ahol havi rendszerességgel beszélget meghívott vendégeivel a nõi és férfi szerepek közti különbségekrõl.

Vajon mibõl fakadnak ezek a hatalmas különbségek nõk és férfiak között az élet oly sok területén? Az Üvegplafon sorozat szervezõje, Réz Anna meglepõ, elgondolkodtató adatokkal érkezik a CsajFesztre, és arra kíváncsi, Ti mit gondoltok ezekrõl.

A 70-es évek óta használt fogalom, amely nagyon jól leírja a nõk karrierhelyzetét. A lényeg, hogy a nõk bizonyos szintnél - középvezetõ - nem igazán tudnak, vagy csak nagyon kevesen a felsõ szintre lépni a vállalati hierarchiában. Az Üvegplafon lényegét Bucher Katalin a bolhaidomításhoz hasonlítja: 
?Végy egy maréknyi bolhát, akik jó nagyot ugranak, tedd õket egy befõttes üvegbe, és zárd le egy átlátszó celofánnal! A bolhák egy ideig folyton beleverik magukat a plafonba, ám rövid idõ elteltével megtanulják, hol van a határ. Ezután már nem akarnak kiugrani, nyugodtan leveheted a tetõt, a bolhák nagy része nem fog rájönni arra, hogy elmúlt a veszély, bátran ugorhat magasabbra is. A nõi karrier is hasonló a bolhacirkuszhoz. Egyszerûen helyettesítsd a bolhákat a nõkkel, a dunsztosüveget a munkahellyel, a celofánt a társadalmi lehetõségekkel!?

Elõször a külsõ nyomás, a környezet (család) akadályozzák meg a legtöbb nõt abban, hogy feljebb tudjon menni, aztán ehhez jönnek a belsõ félelmek, és vélt korlátok, hogy az eddigi szerepek mellé már nem fér el a felsõ-vezetõi szintû szerep, vagy ha bele is férne, akkor is fél, hogy nem felelne meg.

Programok ITT

Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2014/05...

sponsored links

Keres?s