Croquembouche - a lélegzetelállító fánktorony

2014-12-20

sponsored links

image

Falatnyi, édes krémmel töltött fánkocskák, karamellel összeragasztva. Ez a lényege ennek a káprázatos toronynak. Na meg persze az, hogy a tálaláskor az asztal körül ülõk lélegzete elálljon egy pillanatra!

Kezdjük az elején! A fenti nagyon fura szót úgy mondjuk: "krokambus". Aki egy kicsit franciásabb akcentusra vágyik, az ebbõl a videóból ellesheti! :) Hihetetlen az internet!

Mint általában a flancolós francia cuccok, ez is sokkal egyszerûbb, mint elsõre gondolnánk. Nem tudom, hogy ez hogy alakult ki, de valahogy a franciák minden egyszerû dologból olyan hangzatos, fennkölt, flancolós dolgot tudnak keríteni, amelyet más nép nem. A sima tejes kávé (café au lait) is úgy hangzik, mintha valami latte art mûvész aranyérmes munkáját kortyolgatnánk, aztán ott van a híres macaron, ami igazából egy egyszerû habcsók, amit agyon hypoltak az elmúlt években. A croquembouche (na ki tudja már nagyon szépen kimondani? :) ) is egyszerû égetett tésztás fánkok, egy kis krémmel töltve, és égetett cukorral összeragasztva. Semmilyen ...

Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/12/20/cr...

sponsored links

Keres?s